25. června 2021 • 20:20

Kvitová po bitvě padla s Kerberovou, ta ve finále vyzve Siniakovou

Autor: ČTK, krm, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková si na trávě v Bad Homburgu zahraje po třech a půl letech o titul ve dvouhře na turnaji WTA Tour. V semifinále wimbledonské generálky porazila deblová šampionka z nedávného Roland Garros 6:2, 6:4 Španělku Saru Sorribesovou. O třetí turnajový triumf v kariéře se střetne s Němkou Angelique Kerberovou, která v duelu bývalých wimbledonských šampionek zdolala Petru Kvitovou 3:6, 6:4 a 7:6.



Pětadvacetiletá Siniaková je ve finále poprvé od ledna 2018, kdy marně bojovala o titul v Šen-čenu. Kvůli dešti, který zrušil celý čtvrteční program, dnes musela Siniaková odehrát dva zápasy. Oba ale rodačka z Hradce Králové zvládla bez ztráty sady. Ve čtvrtfinále porazila 7:5, 6:4 Němku Lauru Siegemundovou a následně 2:0 na sety i Sorribesovou.

„Určitě si myslím, že umím přizpůsobit svou hru na trávu. Můžu využít voleje, co mám z deblu. I když si nemyslím, že tráva patří mezi mé oblíbené povrchy, dokážu na ní hrát. Daří se mi tady hrát agresivně zezadu a dokončit výměny na síti,“ řekla Siniaková.

Česká tenistka, které patří 76. místo v žebříčku, získala oba dosavadní tituly v roce 2017 - v Šen-čenu na tvrdém povrchu a v Bastadu na antuce. Ve finále na trávě je poprvé. „Bylo by super přidat třetí titul. Očekávám ve finále velmi těžký zápas. Budu se snažit si to užít. Moc si vážím toho, že mám po dlouhé době čtyři vyhrané zápasy za sebou,“ uvedla.

Dva zápasy dnes musela hrát také Kvitová, jež v odloženém čtvrtfinále zdolala 6:3, 7:6 Argentinku Nadiu Podoroskou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka v prvním i druhém kole rozhodla až ve třech setech a bojovat musela i proti Podoroské. Ve druhém setu nevyužila vedení 4:2, v tie-breaku odvrátila setbol a na konečných 12:10 využila pátý mečbol.

Své první semifinále na trávě po třech letech začala Kvitová dobře a po brejku ze čtvrté hry v utkání s Kerberovou získala první set. Ve zbytku zápasu doplatila na fakt, že nedokázala udržet náskok. Ve druhém setu přišla o brejk dvakrát a set ztratila po dvou dvojchybách za sebou.

Ve třetím setu získala podání německé tenistky dokonce třikrát, za stavu 6:5 podávala na vítězství, ale nedokázala zápas dotáhnout do vítězného konce. Dvouhodinovou bitvu levaček rozhodl tie-break, v kterém uspěla obecenstvem povzbuzovaná Kerberová poměrem 7:3.

„Hrát dva zápasy za sebou je nezvyklé a jsem zvědavá, jak se budu další den cítit. S Angelique to bylo náročné, boj o každý míč a mělo to kvalitu,“ uvedla Kvitová, která hrála první turnaj po třítýdenní zápasové pauze, během níž léčila natržený vaz v kotníku z Roland Garros. „Dobré znamení je, že kotník vydržet. To je nejlepší zpráva týdne,“ pochvalovala si.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu v Německu (tráva, dotace 189.708 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (1-ČR) - Podoroská (5-Arg.) 6:3, 7:6 (12:10)
Kerberová (4-Něm.) - Anisimovová (USA) 2:6, 6:3, 6:3
Siniaková (ČR) - Siegemundová (8-Něm.) 7:5, 6:4.

Dvouhra - semifinále:
Siniaková (ČR) - Sorribesová (7-Šp.) 6:2, 6:4,
Kerberová - Kvitová (ČR) 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud