1. listopadu 2022 • 13:49

Brutalita na tenise. Otec surově zkopal dceru, prý nechtěla trénovat

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatčením muže, jenž trénuje svou čtrnáctiletou dceru v Srbsku, skončil incident, který pobouřil tenisový svět. Kdosi natočil, jak v bělehradském klubu SC Banjica otec během tréninku opakovaně surově mlátil a kopal do mladé tenistky, kterou strhnul na zem. I díky zviditelnění případu na sociálních sítích už srbské úřady zahájily vyšetřování a násilníkovi údajně hrozí dva roky až deset let vězení.



Jedná se o čínského občana, kterého úřady pouze identifikovaly pod iniciály WL. O stíhání se zasadil chorvatský herec a aktivista Igor Jurič. „Získal jsem informaci, že jde o rodinu z Číny. Podáme na toto monstrum trestní oznámení,“ napsal.

Srbské úřady informovaly, že policisté z bělehradského předměstí Palilula později muže zatkli přímo na kurtech klubu SC Banjica, na 48 hodin skončil ve vazbě a bude obžalován z domácího násilí.

Muž podle srbského serveru Mondo nerozporoval, že je pachatelem. Před státním zástupcem se hájil tím, že dcera inkriminovaného dne odmítla pokračovat v tréninku a on ji k tomu hodlal násilím donutit. Nechtěl jí prý ublížit, ale zdůraznil, že v Číně se respektuje hierarchie a věří, že udělal správnou věc, neboť v jeho domovské zemi je takové zacházení povoleno.

Brutální obrázky rezonují v tenisovém světě. Bývalá australská deblistka a trenérka Karolíny Plíškové Rennaé Stubbsová si nedělá iluze o tom, že jde o ojedinělý případ. „Nechutné. Bohužel tohle se děje neustále, jen to nemáme zaznamenané na videu. Každý, kdo takhle trápí své dítě, je hajzl,“ napsala na Twitteru. Zděšené komentáře přidaly mnohé další včetně Viktorie Azarenkové či Pauly Badosaové. „Tahle dívka bude už nadosmrti zlomená. Pokud víte, že je někdo fyzicky či psychicky týrán, podpořte ho a přimějte, aby se svěřil ostatním a nejlépe šel na policii,“ vyzvala Australanka Daria Savilleová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud