Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Špatná oběť, zloděj přepadl zápasnici UFC! Dvě rány a kop a byl rád za policii

Autor: tej

Brazílie se rozhodně neřadí mezi nejbezpečnější země světa. O tom by mohla vyprávět i bojovnice UFC Polyana Vianaová. Tu při čekání na Uber před jejím domem v Riu de Janeiru přepadl zloděj, který jí vyhrožoval zbraní a chtěl jí ukrást telefon. Jenže se přepočítal. „Dala jsem mu dvě rychlé rány a kop. Když spadl na zem, tak jsem  mu nasadila škrcení rear-naked choke, posadila ho na místo, kde jsme předtím seděli, a řekla, že počkáme na policii,“ vyprávěla zdatná bojovnice. Na rozdíl od útočníka, který skončil v nemocnici, z incidentu vyšla bez újmy, stěžovala si jen na bolest ruky.

Celý incident se udál v neděli zhruba v osm večer před bytovým komplexem v Jacarepague, jedné z částí brazilské metropole. Prý tam seděla sama a čekala na odvoz, když si k ní tento podivný muž přisedl. „Zeptal se mě, kolik je hodin. Po mé odpovědi se však neměl k odchodu, tak jsem raději přesunula mobil za kalhoty. Řekl mi pak: ‚Dej mi telefon. Nezkoušej se bránit, jsem ozbrojený.‘ Ruku pak dal na zbraň, ale já si všimla, že je nějaká lehká,“ popsala Vianaová svou nepříjemnou zkušenost.

Bojovnice se však nenechala zastrašit a v nezáviděníhodné situaci zachovala chladnou hlavu. „Seděl moc blízko mě. Tak jsem se postavila, dala mu dvě rány a kop,“ řekla. Útočník z ní prý byl tak vystrašený, že ji začal pobízet, aby zavolala policii. „Bál se, že ho zbiju ještě víc,“ smála se.

Útočník skončil v krvi a byl rád za příjezd policie
Útočník skončil v krvi a byl rád za příjezd policie

Při čekání na policii si navíc všimla, že se pořádně ani ničeho bát nemusela. Ze zbraně, kterou muž hrozil, se totiž vyklubal jen kus kartonu. „Byla jsem tam s ním sama, znehybnila jsem ho pákou na ruku a čekala na příjezd policie,“ prozradila. Od policie se pak doslechla, že je to známý delikvent, který už byl za podobnou krádež zadržet několikrát. Tentokrát však před policejní stanicí zamířil ještě do nemocnice.

„Já jsem v pořádku. Hlavně díky tomu, že nestihl nijak zareagovat. Myslím si, že to nečekal a byl vystrašený. Asi viděl, že jsem opravdu naštvaná,“ řekla Vianaová. Pro šestadvacetiletou bojovnici to nebylo první přepadení, jednou už se v podobné situaci ocitla.

„Tehdy byli dva. Jeden seděl na motorce a druhý šel za mnou. Rozbil mi deštník a snažil se mi vzít telefon z ruky, tak jsem ho udeřila do obličeje. Tehdy jsem byla vystrašená, hlavně proto, že byli dva,“ zavzpomínala a dodala: „Sice jsem tehdy vyděšená byla, ale on asi víc, protože naskočil na motorku a oba odjeli.“

Šestadvacetiletá Brazilka má v UFC za sebou dva zápasy. V debutu porazila Maiu Kahaunaele-Stevensonovou v prvním kole na škrcení, v srpnu loňského roku pak prohrála na body s J.J. Aldrichovou.