6. prosince 2015 • 22:01

Noc thajského boxu: Hron poslal k zemi hvězdu! Vládl i Hutník

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští bojovníci uspěli na galavečeru Gibu Fight Night 2. Vítězství nad zahraničními soupeři si připsali hlavní tváře akce v těžké váze. Tomáš Hron knockoutoval bývalou ikonu K-1 Mighty Mo ze Samoy. Ondřej Hutník zase porazil na body Švýcara Janose Nietlispacha na body a v lehké váze si Martin Gaňo poradil s nizozemskou hvězdou Warrenem Stevelmansem.



Galavečer Gibu Fight Night 2 je od loňska největší akcí K-1 a thajského boxu v Česku. Druhý ročník dal dohromady téměř celou domácí špičku, která se utkala s kvalitní zahraniční konkurencí.

V hlavním zápase večera porazil Tomáš Hron knockoutem ve 2. kole bývalou hvězdu Mighty Mo. Bomber ze Samoy s ničivým pravým hákem má sice ve 44 letech nejlepší léta za sebou a už pět let nevyhrál, přesto těžkou váhu z Brna v 1. kole poslal největší zbraní k zemi. Hrona to ale nerozhodilo a sám dění v ringu v dalším dějství ukončil.

Slavit mohl v kategorii do 95 kg také Ondřej Hutník. Borec s přezdívkou „Spejbl“ triumfoval už v 95 duelu kariéry (85 výher). Švýcara Janose Nietlispacha poslal v 1. kole dvakrát do počítání, ale protivník nakonec velký tlak ustál. Sám byl navíc velmi nebezpečný a vydržel až do závěrečného gongu.

Nejcennější skalp si připsal na konto v lehké váze Martin Gaňo z KTSO Praha, který překvapivě vybodoval nizozemskou ikonu a velkého favorita Warrena Stevelmanse.
V hlavním programu pětihodinové akce se z výhry radovali z Čechů rovněž thajboxer Lukáš Dvořák, jenž loktem knockoutoval Francouze Sidibeho a také Matěj Peňáz, který přejel krajana Daniela Vítovce.

Další domácí zástupce Matouš Kohout naopak podlehl po divácky velmi atraktivním boji na body slovenské hvězdě Vladimíru Moravčíkovi. Jiří Žák dopadl stejně v duelu s Finem Forsbergem a Luboš Raušer v těžké váze nestačil na Litevce Rimdeiku.

(spo)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud