František Suchan
22. března 2012 • 22:00

BLOG: Veverka se zbavuje Sýkory, aneb V Chomutově je něco špatně

Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chomutově se nám poučili. Už nehodlají opakovat své předchozí chyby. Aspoň to tedy v tomhle prvoligovém klubu tvrdili... Cha! Jasně, chlapi! Konec trenéra Václava Sýkory uprostřed semifinále, v němž tým vede, to je teprv majstrštyk. S nádechem vydařené veselohry tak šéfové Veverkovic dál házejí do placu jeden fór za druhým. Ať už situace kolem Sýkory byla jakákoliv, v tomhle klubu je něco ŠPATNĚ.



Peníze v tom kraji nehostinném nejsou problém. Nejsou a nebudou. Když něco nejde, narveme do toho další milionek a ono se to poddá. Přesně takhle se klub, vedený podnikatelem Jaroslavem Veverkou a jeho synem coby generálním manažerem, chová. Vzorem jako by jim byli všemocní bossové na Východě.

Naposledy se nám tu upekla moc zajímavá trenérská změna...

Václav Sýkora se prý znelíbil hráčům. Už během sezony, kterou Piráti skončili na druhém místě prvoligové tabulky za Ústím, se o tom mluvilo. Potichu, a přece dost nahlas. Sýkora a hlavně jeho asistent Jan Votruba nejsou v kabině oblíbení, hráči je neberou, nechtějí pro ně hrát, nelíbí se jim styl hry, trenéři se s nimi nebaví...

No vždyť jo?! Považte, ještě, aby byl Sýkora oblíbený!

Copak vám by se líbilo, kdybyste si za výtečné peníze v klidu plácali chodeckou ligu a nějaký chytrolín, který se ohání dvěma zlaty z extraligy a angažmá v jednom z nejlepších klubů Evropy, po vás najednou chtěl změnit váš stereotyp?

Pche. Co si to vůbec dovoluje? Ven s ním! Prdíme mu na to.

Donedávna chomutovští bossové hořekovali, že nemají pořádného kouče, že jim kdysi do Popradu utekl Radim Rulík a kdesi cosi. Když už loni v létě přivedli uznávaného Sýkoru, vypadalo to, že konečně dostali rozum. Váženého experta přivítali dvouletým kontraktem a vizí postupu mezi elitu, který nemusel bezpodmínečně přijít hned.

Paráda. Jenže nebyl by to Chomutov, aby všechno fungovalo, jak má...

Sýkora se ujal své role tak, že hodlal nastolit extraligový režim. Nepovedlo se. Tiché spory vyvrcholily ve čtvrtek, kdy obě strany začaly během stále ještě dobře rozehraného semifinále jednat o podmínkách ukončení spolupráce.

Ponechal si partu, která mu pletla oprátku

Z jakého důvodu, to se zatím dozvídáme jen z kusých informací bokem, oficiálně nikdo nic neřekne.

Chyby v Chomutově určitě udělal i Sýkora. Prý měl spoustu příležitostí využít neomezené možnosti klubu a nezdravě působící tým si upravit podle svých představ. Nevyužil je. Ponechal si partu, která mu pak sama upletla oprátku.

Sýkora je navíc muž, o němž rozhodně neuslyšíte jen samou chválu. Možná je to i složitější osobnost. Ale zase – když někdo vyhraje titul se Spartou a Pardubicemi a vybuduje si pověst výborného trenéra, MUSÍ jeho práce dosahovat nějaké kvality. Můžete mít k jeho metodám výhrady, nemusí se vám zdát, on už ale svou třídu opakovaně dokázal.

Tady je něco špatně... Stránky Chomutova oznamují, že Sýkora končí, zatímco ten samý Sýkora věří svému týmu... Tady je něco špatně... Stránky Chomutova oznamují, že Sýkora končí, zatímco ten samý Sýkora věří svému týmu...Foto www.piratichomutov.cz

Na rozdíl od překotně se snažícího chomutovského klubu.

Dobře. Třeba Sýkora opravdu není ten pravý. Třeba vážně jeho styl místním poměrům neseděl. Tak PROČ ho ale brali? Proč si o něm dopředu něco nezjistili a rovnou mu šoupli lukrativní dvouletý kontrakt? Třeba proto, že u Pirátů se nakupuje výhradně podle jmen. Týká se to štědře placených hráčů a teď už evidentně i trenérů.

Nebude tedy spíš problém jinde? Neměl by se hledat v místním zaběhnutém stereotypu, kterým tečou miliony bez výsledku a který má léta pod palcem člověk jménem Milan Kašpárek – oficiálně asistent generálního manažera, jinak prototyp bafuňáře s nezdravě velkým vlivem, neúspěšný trenér i funkcionář, který si ovšem umí dokonale vyčíhnout, kde něco kápne?

Třeba. Kdo ví.

V tomhle klubu je prostě něco špatně.

Vstoupit do diskuse
29
Články odjinud


Články odjinud