4. května 2016 • 08:29

Basketbalisté Miami vyhráli v Torontu, Golden State vede už 2:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozehrávač Toronta Kyle Lowry sice dokázal střelou z vlastní poloviny hřiště se závěrečnou sirénou poslat první utkání druhého kola play off NBA s Miami do prodloužení, po něm se ale z výhry 102:96 radovali hosté. Basketbalisté Golden State porazili Portland 110:99 a vedou 2:0 na zápasy.



Raptors potvrdili, že se jim v úvodních zápasech sérií nedaří. Z deseti úvodních duelů v historii mají bilanci 1:9. Tentokrát sice smazali během posledních sedmi sekund čtvrté části šestibodové manko, ale v prodloužení tři a půl minuty neskórovali. Pak se ještě dokázali přiblížit na rozdíl tří bodů, ale v důležité chvíli pět sekund před koncem prodloužení Dwyane Wade sebral míč DeMaru DeRozanovi.

"Dnešní zápas jsme museli vyhrát nadvakrát. Tu Lowryho střelu jsem bohužel dobře viděl. Sledoval jsem míč a říkal jsem si, že tohle se snad nemůže stát," řekl po utkání Wade, který pomohl k výhře 24 body. Goran Dragič v dresu Miami nastřílel ještě o dva body více.

Toronto vedl litevský pivot Jonas Valenčiunas s 24 body a 14 doskoky, DeRozan přidal 22 bodů. Lowry se kromě mimořádné vyrovnávací trefy opět trápil a zůstal na sedmi bodech, když proměnil jen tři ze třinácti pokusů z pole.

Basketbalisté Portlandu promrhali dobrou šanci na vyrovnání série s Golden State. Ve druhém utkání semifinále Západní konference Trail Blazers vedli od začátku až do poloviny poslední čtvrtiny, ale nestačil jim ani sedmnáctibodový náskok. Obhájci titulu ovládli poslední čtvrtinu 34:12 a vedou 2:0 na zápasy.

Klay Thompson za vítěze nastřílel 27 bodů, Draymond Green nasbíral 17 bodů, 14 doskoků, sedm asistencí a čtyři bloky. Portland vedl s 25 body Damian Lillard, C. J. McCollum dal 22 bodů. Domácí náhradníci přestříleli lavičku Portlandu 35:21.

NBA - 2. kolo play off:

Východní konference - 1. zápas:
Toronto - Miami 96:102 v prodl.

Západní konference - 2. zápas:
Golden State - Portland 110:99, stav série 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud