25. června 2016 • 23:04

Mini muška Bytyqi obhájila pás juniorské mistryně světa, vyhrála před limitem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerka Fabiana Bytyqi obhájila pás juniorské mistryně světa organizace WBC v mini muší váhové kategorii, Bulharka Teodora Bačevová duel po 7. kole vzdala. V ústecké hale Sluneta, kde se akce Box Live Ústí konala, své titulové zápasy zvládli i Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth, kteří obhájili pásy mistrů Evropy organizace WBO ve svých váhových kategoriích.



Bytyqi se s Bačevovou utkala potřetí v rozmezí roku a opět vyhrála. Poprvé ale před limitem. "Je to úžasné, pocity jsou nepopsatelné. V hale byla skvělá atmosféra a já jsem to dokázala ukončit před limitem," radovala se dvacetiletá česká boxerka, která má předky z Kosova.

Drobná blondýna měla původně nastoupit proti Halimě Vunjabeiové z Tanzánie, která však kvůli problémům s vízem do Česka nepřicestovala, a Bytyqi tak stejně jako v březnu v Plzni bojovala o pás s Bulharkou.

"Oproti minule jsme zkusili změnit taktiku a od prvního kola fungovala. Nastoupit opět proti stejné soupeřce je náročné hlavně na psychiku, protože víte, do čeho jdete, a tušíte, že se deset kol protrápíte," přiznala.

Nakonec to však tak nebylo. Bačevová měla problémy s levým loktem a duel po sedmém kole vzdala. "Já jsem vůbec netušila, že nějaké problémy má. Ani z její tváře se to poznat nedalo. Chystala jsem se na osmé kolo a brácha vyběhl po schodech, že si soupeřka zranila ruku. Tak jsme na to s trenérem koukali, a když sundala rukavice, tak jsem se začala radovat," dodala Bytyqi.

Raketově obhájila titul i v pérové váze Sedláčková, která vyhrála technickým k.o. již v prvním kole. Její gruzínská soupeřka Sopio Putkaradzeová si totiž hned v první minutě duelu poranila pravý kotník, i přes pomoc lékařů nebyla schopna pokračovat a opustila ring v slzách.

"I tohle se stává. Není to úplně vyhrané, ale titul mám i nadále," řekla Sedláčková, která tak pás šampionky obhájila. "Mrzí mě, že diváci se přišli podívat na hezký titulový zápas, což nevyšlo. Ke sportu to ale patří," řekl Konečný.

O tom, že česká reprezentantka vyhraje, nebylo pochyb. Na zranění soupeřky totiž neměla žádnou zásluhu. "Nebylo tam strhnutí soupeřky, ale spíše vytočení, které se Lucku snažím učit, a konečně to udělala," uvedl bývalý mistr světa.

Před limitem skončil i duel Horvátha s Maďarem Ferencem Hafnerem v lehké střední váhové kategorii. Plzeňský boxer byl od začátku lepší a ve 4. kole soupeř po úderech na levý bok nebyl schopen pokračovat. Dvakrát jej rozhodčí počítal, třetí pokleknutí Hafnera znamenalo konec duelu.

"Pořád jsem na začátku cesty, nic velkého jsem ještě nedokázal. Teď si dám dvacet dní dovolenou a pak budu pokračovat v tvrdém tréninku," řekl třiatřicetiletý Horváth, který zúročil svoji lepší fyzickou kondici oproti o sedm let staršímu soupeři.

Boxerka Fabiana Bytyqi i její kolegyně Lucie Sedláčková zvládly své souboje o titul.
Boxerka Fabiana Bytyqi i její kolegyně Lucie Sedláčková zvládly své souboje o titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud