19. května 2016 • 14:41

Squashoví Buldoci se chtějí prokousat k titulu. Chystá se Fontána pro Koukala

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filmová Fontána pre Zuzanu, to je dávná historie. Od pátku v Praze pofrčí finále extraligy družstev ve squashi, které by šlo v nadsázce pojmenovat „Fontána pro Koukala“. Nejlepší český squashista Jan Koukal, sedmnáctinásobný mistr republiky mezi jednotlivci, bude totiž usilovat o další korunu šampiona. Tentokrát v soutěži týmů, kde nastoupí za pražské Buldoky. Hrát se bude ve skleněném kurtu postaveném na fontáně OC Arkády Pankrác.



Koukal s Buldoky obhajuje titul a čeká velkou bitvu. „Náš semifinálový soupeř bude hodně silný. Myslím, že můžou rozhodovat maličkosti,“ čekal těžký souboj se Strahovem. „Ale těším se na to. Jsem nadšený z toho, jak to vypadá,“ rozhlížel se po OC Arkády Koukal. „Tímhle se povede vždycky posunout squash zase dál,“ dodal s tím, že vzhledem k množství lidí v nákupním centru může squash nabrat fanoušky. „Když vidí pořádnou řežbu, tak se jim to líbí.“

Šampion mezi jednotlivci a jasná česká squashová jednička neskrývá, že by si chtěl připsat trium f týmové soutěži. „Vyhrát chce každý, ale samozřejmě i já doufám, že vyhraju,“ neskrývá lídr Buldoků. V jeho týmu se předvede i Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie. „Těším se na tu akci, vždycky to pomůže propagaci squashe,“ tvrdila zahraniční posila Buldoků.

To, že se šampionát koná v Obchodním centru, je prý ve světě normální. Podobné akce uskutečnily třeba v Hong Kongu či třeba v New Yorku. Ale na fontáně to bude poprvé. „Byla to pro nás velká výzva. Snad nezačne fontána stříkat a nebude z toho vodní sport,“ směje se Ondřej Ertl, ředitel akce. „Vypadá to nádherně. Je zatím ale hodně práce, kurt se dělal pět nocí. Snad se to bude divákům líbit,“ doplnil.

Program Finále extraligy
Pátek 20. května, semifinále muži:
Viktoria Brno Sportprofit–Corkers A Ostrava (12:00), Buldoci Praha–SC Strahov (16:00). Sobota 21. května: finále muži (přímý přenos O2 Sport, 10:00), zápas o 3. místo (14:30), semifinále ženy: Haštal W Fotorobot–Moravská Slavia Dream Team, SC Otec Top ženy–Viktoria Brno Kabel A.-T. Neděle 22. května: finále ženy (10:00), zápas o třetí místo (13:00)

Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.
Squashista Gregory Gaultier, aktuální mistr světa z Francie a česká squashová jednička Jan Koukal před šampionátem týmů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud