21. května 2016 • 22:00

Triky mistra světa, jistota Koukal. A Buldoci slaví extraligový titul

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská fontána pro Jana Koukala a jeho parťáky mohla vytrysknout. Squashoví Buldoci totiž slaví vítězství v extralize týmů. Triumfovali na speciálně postaveném proskleném kurtu na fontáně OC Arkády Pankrác, když ve finále porazili Viktorii Brno Sportprofit 4:0 na body. V dresu vítězů kromě sedmnáctinásobného squashového mistra mezi jednotlivci Jana Koukala zářil i mistr světa Francouz Grégory Gaultier.



Buldoci Praha si připsali v extralize druhé celkové vítězství (16 titulů drží Strahov, 5x zvítězila Viktoria Brno). Na třetím místě skončil SC Strahov, který porazil Corkers Ostrava.

Nejvyrovnanější finálové utkání se odehrálo mezi Němcem Cartenem Schoorem a Ondřejem Uherkou. Brněnský hráč držel za stavu 2:1 mečbol, nakonec prohrál 2:3 na sety. „Myslím, že tohle byl klíčový zápas celého duelu. Bylo důležité, že to Carten otočil. Když pak vyhrál Petr Martin, věřil jsem, že už to zvládneme. Pokud hraje za nás Gaultier, počítám automaticky s bodem,“ smál se Jan Koukal. A nemýlil se.

V utkání týmových jedniček porazil Grégory Gaultier německého squashistu Rudolfa Rohrmüllera. Francouzský hráč divákům ukázal, proč v minulém roce vyhrál mistrovství světa.

„Jeho pohyb je nejlepší na světě, Greg je strašně dynamický a rychlý. On všechno doběhne, ale zase se rychle vrátí na střed kurtu. Prakticky proti němu nezakončíte,“ tvrdil Koukal, který ve finále porazil Daniela Mekbiba z Brna.

Gaultier předváděl divákům, jak se squashem baví. „Šel jsem hlavně získat bod pro náš tým. Bral jsem to jako tréninkový zápas, ale občas mě soupeř překvapil. Zahrál jsem si opravdu dobře,“ prohlásil Gaultier, který vyhrál 3:0 na sety a spěchal na turnaj do Dubaje.

V Arkádách Pankrác se hrál squash poprvé a hráči si prostředí velmi pochvalovali. „Myslím, že tohle bylo nejlepší místo, kde se hrál v Česku squash,“ prohlásil například Martin Švec z Viktorie Brno. Koukal, jako jeden z organizátorů akce, si místo rovněž pochvaloval. „Pořádají tady cool akce, takže jsem rád, že zde byl také squash.“

Extraligové finále ve squashi navštívil také Petr Mrázek, hokejový brankář z Detroitu Red Wings. „Občas si jdu squash zahrát, je určitě dobrým doplňkovým sportem. Zašel jsem také s Honzou Koukalem, to ale musel vzít raketu do levé ruky,“ smál se Mrázek, kterému se akce líbila. „Je to krásné, že mohou lidi vidět špičkový squash naživo. Moc mě to bavilo.“

PLAY-OFF EXTRALIGY, muži – finále: Buldoci Praha - Viktoria Brno Sportprofit 4:0. Grégory Gaultier (Fr.) - Rudolf Rohrmüller (Něm.) 3:0,  Petr Martin - Martin Švec 3:0, Carten Schoor (Něm.) - Ondřej Uherka 3:2, Jan Koukal – Daniel Mekbib 3:0. O 3. místo: SC Strahov – Corkers Ostrava 3:1 Mark Krajcsak (Maď.) – Jakub Solnický 3:1, David Zeman – Petr Zatřepálek 3:2, Harry Londy (Austrálie) – Viktor Byrtus 0:3, Lukáš Jelínek – Jakub Šichnárek 3:1.

Squashoví Buldoci vyhráli extraligu, obhájili titul.
Squashoví Buldoci vyhráli extraligu, obhájili titul.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud