11. prosince 2016 • 21:48

Mekbib ovládl elitní turnaj v Brně. Hraji svůj nejlepší squash, říká

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniel Mekbib vyhrál svůj čtvrtý turnaj nejvyšší kategorie A. Ve finále v Brně porazil v pětisetové bitvě Jakuba Solnického z Ostravy. Mekbib tak potvrdil formu, když se v minulém týdnu dostal do semifinále turnaje světové série PSA v Praze. V ženské kategorii se z triumfu radovala Tereza Svobodová, která ve finále otočila zápas proti Evě Feřtekové.



Díky vítězství na Kabel-A.T. Cupu by si měl Mekbib zajistit druhé místo na českém žebříčku. Tomu stále vládne Jan Koukal, který se turnaje v Brně nezúčastnil kvůli zranění. Mekbib vystřídá na stříbrné příčce žebříčku Petra Martina, kterému se o víkendu nedařilo, prohrál totiž v semifinále v pěti setech s Jakubem Solnickým.

„Dával jsem si pozor na jeho bekhendový volej a dělal jsem málo chyb. To bylo pro mě zásadní,“ tvrdil Solnický, který se ocitl ve finále domácího áčkové turnaje potřetí v kariéře.

V neděli se proti němu postavil Mekbib. A opět šlo o pětisetovou bitvu. V koncovce byl však lepší brněnský squashista. „Věděl jsem, že měl Kuba za sebou pětiseťák v semifinále. Nebyl jsem však moc rozehraný, dělal jsem hodně chyb, zbytečně. V páté sadě jsem si to naštěstí pohlídal,“ tvrdil Mekbib.

Tomu se v minulém víkendu povedlo dostat do semifinále turnaje PSA v Praze, když porazil mnohem lepšího soupeře. „V současné době předvádím asi svůj nejlepší squash. Nemám výkyvy a neprohrávám s horšími hráči, daří se mi porážet lepší soupeře,“ pochvaluje si Mekbib, který v kariéře vyhrál svůj čtvrtý áčkový turnaj.

Ve čtvrtek sezonu zakončí na turnaji PSA v Bratislavě. „V příštím roce se chci soustředit na zahraniční akce. Hodlám odcestovat na měsíc do USA a také na Nový Zéland,“ dodal Mekbib.

V ženské kategorii vyhrála turnaje v Brně Tereza Svobodová, který musela utkání otáčet z nepříznivého stavu 0:2 na sety. Dokázala však vývoj zvrátit a potvrdila tak pozici první nasazené. Zápas zakončila po 50 minutách.

Squash - turnaje nejvyšší kategorie A
Kabel-A.T. Cup (Brno), finále: Daniel Mekbib - Jakub Solnický 3:2 (-7, 6, -7, 3, 9), o třetí místo: Petr Martin - Jan Ryba 3:0 (6, 5, 7).
Veem Trading Cup (Brno), finále: Tereza Svobodová - Eva Feřteková 3:2 (-5, -13, 9, 8, 8), o třetí místo: Denisa Pelešková - Hana Vavříková 3:2 (9, -8, 6, -5, 7)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud