Zdeněk Janda
10. prosince 2016 • 11:14

Riga přišla o halu, gólman Sedláček fandí florbalistům na dálku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIGY | Jako jediný český zástupce v místním klubu KHL Dinamo Riga dobře ví, že se tady hraje florbalový šampionát. „Protože nemůžeme hrát v naší aréně,“ pousměje se gólman Jakub Sedláček, jenž se svým týmem hraje zápasy v tréninkové hale. Na dnešní semifinále proti Finům (15.30 hodin) se nepodívá, Riga totiž zrovna hraje se Slovanem. Ale pokud by se čeští florbalisté senzačně prokousali do finále, to už by si ujít nejspíš nenechal.



Arena Riga je místo, které skvěle zná. Za Dinamo chytá už čtvrtou sezonu, jenže teď se její útroby proměnily v ty florbalové. I tak ale nad dveřmi visí velký poutač, na němž jeho obličej nechybí.

Kvůli probíhajícímu mistrovství jediný lotyšský zástupce v KHL musel dva zápasy odehrát v estonském Tallinnu, další dva v tréninkové hale na předměstí Rigy.

„Je to trošku komplikace, protože jsme zvyklí hrát v domácí aréně, kde máme skvělou podporu, ale jsme profesionálové, musíme se vyrovnat se vším,“ reaguje někdejší zlínský brankář, jenž extraligový klub dotáhl v sezoně 2012/13 až do finále. Na pohár si ale nesáhl, v rozhodujícím sedmém zápase urval historický triumf pro Plzeň kapitán Martin Straka.

Jakub Sedláček je v Rize domaFoto Zdeněk Janda (Sport)

Dnešní florbalové semifinále musí oželet, Riga se utká s bratislavským Slovanem. „Ale uvidíme, co v neděli. Kdyby kluci hráli finále, určitě bych zašel. Moc jim držím palce,“ tvrdí gólmanská jednička Rigy.

Florbal se mu líbí. „Je to krásný sport, všichni jsme ho hráli ve škole. Ale aby se dostal na tu úplně TOP úroveň v Česku, to by se musel profesionalizovat,“ myslí si.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud