3. srpna 2016 • 17:21

Barum Rallye ozdobí startem trojnásobný mistr Evropy Rossetti

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobný mistr Evropy v rallye Luca Rossetti se na konci srpna vrátí do seriálu na Barum Czech Rally Zlín, která se uskuteční od 24. do 28. srpna. Italský jezdec bude hájit barvy týmu TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) a usedne za volant vozu Toyota GT86 CS-R3.



Závodní tým Toyoty si od startu šampiona na vyhlášené české rally hodně slibuje. „Velmi se těšíme na to, co všechno Luca s vozem CS-R3 dokáže. Pro tuto rally je ideálním řidičem, protože velmi dobře zná prostředí ERC a chápe, co je třeba k tomu, aby mohl konkurovat,“ říká Nic Ehlert, hlavní inženýr automobilky pro vozy určené na motorsport.   

Rossetti si závodní vůz poprvé vyzkouší při soukromém testu krátce před rally. „Jezdit s CS-R3 bude zábava. Má pohon zadních kol, takže to bude určitě působivé. Věřím, že si užijí i fanoušci, až mě uvidí na trati v akci,“ slibuje evropský šampion ERC z let 2008, 2010 a 2011  a dodává: „Jsem si jistý, že tento vůz má na to být na předních pozicích.“

Závodní tým Toyoty přihlásil svůj speciál na Barum Rally na základě dobrých výsledků, kterých vozy GT86 CS-R3 dosáhly na německém a italském mistrovství. Tam je řídili soukromí piloti. „CS-R3 je stále ještě nový vůz, takže neustále optimalizujeme různá nastavení a radíme našim zákazníkům, jak u něj dosáhnout maximálního výkonu,“ vysvětluje Ehlert.

Barum Czech Rally Zlín začne ve středu 24. srpna seznamovacími jízdami. V pátek bude start a oblíbená divácká rychlostní zkouška ve Zlíně. Následně se mohou návštěvníci těšit na dva dny plné akce. V neděli 28. srpna pak budou na zlínském náměstí Míru předány ceny vítězům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud