17. srpna 2016 • 04:00

SOUHRN LOH Rio, 11. den: Špotáková s Hejnovou hladce postoupily do finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo tedy událostí! Úterý v Riu bylo pořádně našlapané a neztratili se v něm ani čeští sportovci. Hlavní hvězdou byl kajakář Josef Dostál, který vybojoval fantastickou stříbrnou medaili. Mezi atlety si skvěle vedla Zuzana Hejnová, která postoupila do finále 400 m překážek. Finále čeká po zvládnuté kvalifikaci i na oštěpařku Barboru Špotákovou, která obhajuje zlato z Londýna. Radost fanouškům udělal také mílař Jakub Holuša, který prošel do semifinále. Co všechno se ještě dělo? Projděte si celkový souhrn, průběh všech soutěží jsme sledovali ONLINE.



Aktualizovat stránku

6:17 Americká beachvolejbalová legenda Kerri Walshová Jenningsová počtvrté olympijské zlato nezíská. S April Rossovou v semifinále v bouřící aréně na pláži Copacabana v Riu podlehly domácím Brazilkám Agathě a Barbaře 20:22, 18:21.

3:55 Nejrychlejší muž letošní sezony Omar McLeod z Jamajky získal olympijské zlato v běhu na 110 metrů překážek. Finále v Riu vyhrál v čase 13,05 sekundy.

3:50 Americké basketbalistky vyhrály ve čtvrtfinále olympijského turnaje nad Japonskem 110:64 a v pátém ze šesti vystoupení v Riu de Janeiro překonaly stobodovou hranici. Při útoku už na šesté zlato za sebou si připsaly 47. výhru v řadě pod pěti kruhy. Ve čtvrtečním boji o finále čekají Američanky vítězky duelu mezi Francií a Kanadou.

3:40 Keňská běžkyně Faith Kipyegonová vyhrála olympijské finále na 1500 metrů. Loni na MS prohrála s Genzebe Dibabaovou, v Riu jí porážku oplatila.

3:22 Kanadský výškař Derek Drouin přidal k loňskému titulu mistra světa olympijské zlato. Ve finále skočil 238 cm, další medaile mají Baršim a Bondarenko.

3:17 Oštěpařka Barbora Špotáková postoupila do finále a může usilovat o třetí zlato za sebou. V druhé kvalifikační sérii hodila 64,65 metru.

2:30 Čínské stolní tenistky jasně potvrdily roli favoritek a vyhrály olympijský turnaj družstev, ve finále v Riu porazily Německo 3:0. Bronz mají Japonky.

2:19 Zuzana Hejnová poběží finále na 400 metrů překážek. Obhájkyně bronzu vyhrála první semifinále svým nejlepším časem sezony 54,55 sekundy. Naopak Denisa Rosolová se do olympijského finále běhu na 400 metrů překážek nedostala. V druhém semifinále skončila na posledním osmém místě časem 57,39. Více informací ZDE >>>.

Zuzana Hejnová neměla konkurenciFoto ČTK/AP

2:09 Výškař Jaroslav Bába obsadil v olympijském finále v Riu 14. místo. Překonal pouze základní výšku 220 centimetrů, o pět centimetrů výš už neuspěl. Na 225 cm vypadl také Australan Brandon Starc, kvůli jedné opravě na 220 cm skončil za Bábou patnáctý.

1:54 Pozemní hokejisté Argentiny připravili německé favority o třetí olympijské zlato v řadě. V semifinále Jihoameričané jasně přehráli šampiony z Londýna i Pekingu 5:2, přičemž ve 47. minutě vedli už 5:0. Ve finále se utkají s Belgií, Němci budou hrát jen o bronz proti Nizozemcům.

1:52 Překážkář Petr Svoboda vypadl na olympijských hrách v Riu v semifinále. V devítičlenném druhém běhu, do nějž byl zařazen až po uznaném protestu české výpravy, obsadil osmé místo časem 13,67 sekundy.

1:51 Vzpěrač Jiří Orság skončil na olympijských hrách v Riu de Janeiro v nejtěžší kategorii nad 105 kg osmý. Zlato získal úřadující mistr světa Gruzínec Laša Talachadze v novém světovém rekordu ve dvojboji 473 kilogramů. Na stříbro dosáhl Gor Minasjan z Arménie a bronz má další Gruzínec Irakli Turmanidze.

Jiří Orság skončil na osmém místěFoto Reuters

0:56 Brazílie slaví díky Robsonu Conceicaovi historicky první zlatou olympijskou medaili v boxu. Na domácích hrách v Riu vyhrál sedmadvacetiletý rodák ze Salvadoru váhu do 60 kilogramů. Finálový souboj s Francouzem Sofianem Oumihou ovládl jasně na body a dostal do varu 9000 fanoušků v napěchované hale v Riocentru.

0:45 Olympijským vítězem v řecko-římském zápasu do 98 kilogramů se stal favorizovaný Armén Artur Aleksanjan. Dvojnásobný mistr světa a Evropy ve finále porazil Yasmanyho Luga z Kuby 3:0.

0:34 Páté zlato ze šesté disciplíny ve skocích do vody na olympijských hrách v Riu de Janeiro získal pro Čínu z třímetrového prkna Cchao Jüan. Druhý skončil Brit Jack Laugher a třetí Němec Patrick Hausding. Jednadvacetiletý Cchao Jüan už má z Ria bronz ze synchronních skoků z třímetrového prkna, které bylo ale spíše zklamáním, protože jeho země tak přišla o sen ovládnout všech osm disciplín.

0:24 Další potíže pro Rusko! Přišlo o zlatou medaili, kterou na olympijských hrách 2008 v Pekingu získala štafeta sprinterek na 4x100 metrů. Nové otestování vzorků totiž odhalilo užití dopingu u finišmanky Julije Čermošanské a Mezinárodní olympijský výbor dnes Rusku vítězství odebral.

0:08 Vítězem keirinu se na závěr olympijských dráhařských disciplín v Riu de Janeiro stal Brit Jason Kenny. V Brazílii tak dosáhl již na třetí zlatou medaili. Díky ní se v historickém přehledu dotáhl na jiného velikána dráhy Chrise Hoye na pozici nejúspěšnějšího britského sportovce v počtu olympijských triumfů. Osmadvacetiletý rodák z Boltonu má nyní na kontě šest zlatých a jednu stříbrnou medaili, tedy přesně stejnou sbírku jako Hoy.

23:23 Olympijskou vítězkou sprintu na dráze v Riu de Janeiro se stala německá cyklistka Kristina Vogelová, jež ve finále předčila Britku Rebeccu Jamesovou.

23:00 Srbský zápasník Davor Štefanek opanoval na olympijských hrách v Riu de Janeiro řecko-římskou kategorii do 66 kg. Třicetiletý mistr světa z roku 2014 a úřadující vicemistr Evropy porazil ve finále Arména Migrana Arutjunjana až na pomocné na body.

22:57 S neduhy brazilské olympiády se vypořádávají i moderní pětibojaři připravující se v Riu na závod. V pondělí jim padal v oblasti Deodoro při tréninku do bazénu popel z ohně hořícího na protějším kopci, nedá se střílet večer, jak si plánovali. Očekávají ale na závod vynikající koně. Více čtěte ZDE »

Skokané do vody měli bazén na olympiádě v Riu zelený, při tréninku moderních pětibojařů zase do vody napadal popelFoto Koláž iSport.cz

22:30 Německé fotbalistky porazily v semifinále olympijského turnaje Kanadu 2:0 a pod pěti kruhy si poprvé zahrají o zlato. Ve finále vyzvou Švédky.

21:54 Německé plážové volejbalistky Ludwigová a Walkenhorstová postoupily přes Brazilky Larissu a Talitu do finále OH. Medaili získají jako první Evropanky.

21:34 Nejmenovaný bulharský sportovec čelí na hrách v Riu de Janeiro obvinění z napadení čtyř uklízeček v Olympijské vesnici. Podle policie na ženy ve svém pokoji zaútočil koštětem a pěstmi, jednu z žen dokonce chytil pod krkem. Od začátku olympiády jde už o třetí případ agrese vůči uklízečkám. Více čtěte ZDE »

21:20 Němec Fabian Hambüchen je olympijským vítězem na hrazdě, na níž byl bronzový na OH v Pekingu a stříbrný v Londýně. Druhé stříbro získal Leyva.

21:10 Fotbalistky Švédska po obhájkyních olympijského zlata Američankách vyřadily v Riu i favorizovanou Brazílii. Po bezbrankové remíze v základní hrací době i prodloužení zvítězily 4:3 v penaltách a jsou prvními finalistkami. O zlato se utkají s vítězkami pozdějšího semifinálového duelu mezi Německem a Kanadou.

Brazilská fotbalistka Andressa se chytá za hlavu poté, co její země vypadla v Riu se ŠvédskemFoto Reuters

20:28 Favorizované ruské akvabely Natalja Iščenková a Světlana Romašinová obhájily podle očekávání zlaté olympijské medaile v soutěži dvojic.

19:58 Američanka Simone Bilesová vyrovnala gymnastické legendy Věru Čáslavskou, Larisu Latyninovou a Ecaterinu Szabóovou, které v současných gymnastických disciplínách získaly na jedné olympiádě čtyři zlaté medaile. Po zaváhání na kladině, z níž má bronz, dnes Bilesová jednoznačně vyhrála prostná a také získala čtvrté zlato.

Americká gymnastka Simone Bilesová v Riu při zisku rekordní čtvrté zlaté medaileFoto ČTK/AP

19:32 Basketbalistky Austrálie podlehly ve čtvrtfinále olympijského turnaje mistryním Evropy ze Srbska 71:73 a poprvé od Barcelony 1992 nebudou mít pod pěti kruhy medaili. Bronzový tým z předloňského mistrovství světa obhajoval v Riu de Janeiro třetí místo, na předchozích hrách byl třikrát za sebou třetí a jeho medailová série trvala od bronzu v Atlantě 1996.

19:21 Ukrajinský gymnasta Oleg Verňajev se po těsné porážce ve finále víceboje dočkal olympijského zlata. Vyhrál finále na bradlech před Američanem Leyvou.

19:10 Nizozemka Marit Bouwmeesterová vyhrála na olympiádě v Riu jachtařskou disciplínu Laser Radial. Veronika Kozelská Fenclová se do dnešního desetičlenného finálového závodu nekvalifikovala.

18:41 PŘÍMO Z RIA | Vstoupil do olympiády v Riu s přehledem. Úvodní rozběh na 1500 metrů vyhrál a zajistil si postup do semifinále. „Lepší, než jsem si myslel a to jsem ze sebe ještě nevydal vše,“ těšilo Jakuba Holušu. Byť prožíval nečekané komplikace s transportem na stadion, vyplatilo se mu trénování ve vyšších nadmořských výškách. Semifinále ho čeká ve čtvrtek. Rozhovor s českým atletem si přečtěte ZDE »

Český atlet Jakub Holuša během závodu na olympiádě v RiuFoto EPA

18:12 Usain Bolt v cestě za dalším zlatým úspěchem v Riu hladce postoupil z rozběhu dvoustovky do semifinále. Jamajský světový rekordman si dlouho před cílem kontroloval první postupové místo a svůj rozběh vyhrál v čase 20,28. Nejrychlejší běh předvedl bronzový medailista ze stovky Kanaďan Andre de Grasse (20,09), s přehledem postoupil i stříbrný z nejkratší trati Justin Gatlin z USA.

18:04 Brazilský prezident Michel Temer, který si během zahájení olympijských her v Riu de Janeiro vyslechl na svou adresu hlasitý pískot a bučení, se nezúčastní závěrečného ceremoniálu olympiády. Tiskový odbor dočasné hlavy státu potvrdil jeho rozhodnutí s tím, že státníka k účasti podle protokolu nic nezavazuje.

17:50 Chorvatská diskařka Sandra Perkovičová je po čtyřech letech opět olympijskou vítězkou. Svůj jediný platný pokus poslala do vzdálenosti 69,21 metru.

17:48 Největší atletická osobnost současného sportu Usain Bolt vstoupil do boje o další zlato. Vítěz stovky a obhájce tří zlatých medailí z Londýna i z Pekingu svůj rozběh dvoustovky s vypuštěným závěrem suverénně vyhrál.

Usain Bolt při svém prvním startu na dvousetmetrové trati na olympiádě v RiuFoto Reuters

17:35 Fanoušci na Lipně přivítali i bronzového skifaře Ondřeje Synka. Český závodník přiznal, že se v Riu necítil během olmypiády zrovna bezpečně a nastívnil svůj další náročný program. Podívejte se na VIDEO.

V Riu jsem se necítil bezpečně, řekl Synek. Čeká ho dlouhý program
Video se připravuje ...

17:10 Na Lipně se objevil další český medailista, bronzový Jiří Prskavec. Mimo jiné se pochlubil omlácenou medailí a vysvětloval, kde se mu cenný kov tak poničil. Podívejte se na VIDEO.

Prskavcova medaile je obouchaná od tance
Video se připravuje ...

16:43 Podívejte se, jak se v olympijském parku na Lipně fandilo stříbrnému Josefu Dostálovi. A na fotogalerii se můžete podívat ZDE »

Je to tam! Podívejte se, jak Lipno hnalo ke stříbru Josefa Dostála
Video se připravuje ...

16:37 Dráhař Pavel Kelemen ukončil olympijské vystoupení v keirinu v Riu v opravné jízdě, v níž stejně jako v rozjížďce 1. kola dojel poslední.

16:35 Tyčkařky Jiřina Ptáčníková i Romana Maláčová vypadly na olympijských hrách v Riu v kvalifikaci. Ptáčníková přeskočila 445 cm, Maláčová 430.

Jiřina Ptáčníková v kvalifikaci tyčkařek na olympiádě v RiuFoto Reuters

16:15 Úřadující evropský šampion Ferry Weertman z Nizozemska vyhrál na olympijských hrách plavecký závod na 10 km. Ve fotofiniši porazil Řeka Janniotise.

16:07 Americký trojskokan Christian Taylor obhájil olympijské zlato. Dvojnásobný mistr světa výkonem 17,86 porazil o deset centimetrů krajana Willa Clayeho.

15:55 Běžec Jakub Holuša hladce postoupil do semifinále olympijského závodu na 1 500 metrů. Český mílař vyhrál třetí rozběh časem 3:38,31 minuty.

Běžec Jakub Holuša se raduje z postupu do olympijského semifináleFoto Reuters

15:45 Podívejte se na reportáž z přivítání olympioniků na Lipně. Jak se akce líbila zlatému judistovi Lukáši Krpálkovi?

Krpálek si užil přivítání na Lipně, v helikoptéře se bál. A těší se za rodinou
Video se připravuje ...

15:40 Dráhový cyklista Pavel Kelemen v 1. kole olympijského závodu v keirinu v Riu de Janeiro neuspěl. Mistr Evropy dojel poslední sedmý a musí do oprav.

15:17 Tak přeci jen dal olympijský kanál v Riu českým barvám první rychlostní medaili. Kajakář Josef Dostál vybojoval stříbro!

15:06 Český protest byl uznán a překážkář Petr Svoboda se vrací do hry, dnes ho tedy čeká semifinále!

15:00 Za malou chvíli čeká finále na kilometru kajakáře Josefa Dostála. Povede se mu lépe než Martinu Fuksovi? ONLINE sledujte ZDE »

14:53 Kajakářka Lisa Carringtonová z Nového Zélandu ovládla v Riu závod na 200 metrů a obhájila zlato z her v Londýně.

14:37 Závod deblkajakářek na 500 metrů na olympijských hrách v Riu de Janeiro ovládly Maďarky Gabriella Szabóová a Danuta Kozáková.

14:30 V Riu se rozjíždí atletické soutěže, odpoledne se bude bojovat o dvě sady medailí - v disku žen a trojskoku mužů. Do kvalifikace za malou chvíli vstoupí i dvě české tyčkařky Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčovou - jejich boj o finále sledujte ONLINE zde »

14:14 Martin Fuksa ve svém prvním olympijském finále na 1 000 metrů neuspěl, se ztrátou dojel šestý. Z vítězství a obhajoby zlaté medaile z Londýna se radoval Němec Sebastian Brendel.

13:10 Stovky fanoušků vítaly dnes v olympijském parku v Lipně nad Vltavou tři české medailisty z her v Riu de Janeiro. Zlatý judista Lukáš Krpálek, bronzoví veslař Ondřej Synek a vodní slalomář Jiří Prskavec se s dalšími zhruba třemi desítkami sportovců dnes ráno vrátili z dějiště her do Prahy. Odtud se rovnou vrtulníky přesunuli do parku u lipenské vodní nádrže.

Brazilská fotbalistka Andressa se chytá za hlavu poté, co její země vypadla v Riu se Švédskem
Brazilská fotbalistka Andressa se chytá za hlavu poté, co její země vypadla v Riu se Švédskem

"Jsem rád, že jsme zamířili přímo sem a můžeme se tu pozdravit s fanoušky, kteří nám drželi palce. Právě fanoušci jsou pro nás hrozně důležití," řekl novinářům v Lipně Krpálek. Spolu s dalšími olympioniky si prohlédl některá sportoviště v olympijském parku. "To co prožívám, jsou nádherný pocity," uvedl i s odstupem několika dnů ke své zlaté olympijské medaili.

12:00 Vítěz 30 etap Tour de France Mark Cavendish získal na olympiádě vysněnou medaili, i když stříbrnou. Ale mohl o ni také kvůli zaviněnému ošklivému pádu v omniu také klidně přijít. A podle některý hlasů také měl... Více čtěte ZDE »

11:15 Zlatý český medailista Lukáš Krpálek měl ráno před cestou na Lipno celkem hlad...

9:50 Takhle čeští olympijští hrdinové zamířili směr Lipno, kde budou celý den sportovat s fanoušky a od 16.30 jim pak odpovídat na otázky.

9:01 Poblíž trati, na níž budou v Riu de Janeiro bojovat o olympijské medaile cyklisté na horských kolech, se vinou silného větru rozpoutal požár. Po několika hodinách organizátoři uvedli, že oheň už nepředstavuje pro dějiště závodů žádné nebezpečí.

8:20 Více než tři desítky českých reprezentantů se dnes ráno vrátily z olympijských her v Riu de Janeiro domů. Na palubě vojenského speciálu, který přistál před sedmou hodinou ranní na letišti v Praze-Kbelích, byli i zlatý medailista Lukáš Krpálek a bronzoví Ondřej Synek a Jiří Prskavec.

V Praze však sportovci dlouho nezůstali, po krátké přestávce se vrtulníky přesunuli na Lipno, kde se v olympijském parku odpoledne setkají s fanoušky.

And how is your view for today? 🔝🔝🔝🤘👍 #czechteam @olympijskytym

Fotka zveřejněná uživatelem Jiří Prskavec (@jiriprskavec),Srp 15, 2016 v 11:21 PDT

Včerejší dění jsme sledovali ONLINE zde »

Do boje jdou kanoisté, tyčkařky, Špotáková či Bába

Finále na 1000 metrů pojedou dva vicemistři světa, kanoista Martin Fuksa a kajakář Josef Dostál. Fuksa ve své rozjížďce prohrál s domácím Queirozem, ale v semifinále už bezpečně zvítězil. Dostál prošel do finále ze čtvrtého místa.

Do hry o třetí olympijské zlato vstoupí kvalifikací oštěpařka Barbora Špotáková , která měla kvůli zraněné noze opožděný start do sezony. Nevyšlo jí mistrovství Evropy, kde skončila až pátá, ale při závodech v Táboře a Kolíně překonala 66 metrů a vede světové tabulky.

Také mílař Jakub Holuša si chce spravit chuť po ME v Amsterodamu, kde po diskvalifikaci přišel o finále. V běhu na 1500 m ho však čeká těžká konkurence, takže i postup do finále by byl úspěchem. Kvalifikaci absolvují také tyčkařky Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová , výškař Jaroslav Bába je už ve finále.

Dráhař Pavel Kelemen po nepříliš vydařeném sprintu nastoupí ke keirinu, v němž je mistrem Evropy. O titul nejsilnějšího muže planety budou bojovat vzpěrači v kategorii nad 105 kilogramů. Jediný český vzpěrač na hrách Jiří Orság se pokusí vylepšit sedmé místo z Londýna.

Hlavní události úterního programu, česká účast (SELČ):

14:08 rychlostní kanoistika finále C1 1 000 m muži: Fuksa , 15:12 K1 1000 m muži: Dostál

14:45 atletika tyč ženy kvalifikace: Ptáčníková, Maláčová, 15:30 1500 m muži rozběhy: Holuša

15:18 dráhová cyklistika keirin muži 1. kolo: Kelemen, finále 23:20

19:00 synchronizované plavání volný program dvojic finále

19:00 sportovní gymnastika finále bradla muži, 19:45 prostná ženy, 20:30 hrazda muži

20:30 muži nad 105 kg skupina B: Orság, finále 0:00

23:04 dráhová cyklistika sprint ženy finále

Středa:

1:30 stolní tenis družstva ženy finále Čína - Německo.

1:30 atletika výška muži finále: Bába,
2:10 400 m překážek ženy semifinále: Hejnová , Rosolová ,
2:50 oštěp ženy kvalifikace: Špotáková,
3:45 110 m překážek muži finále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud