Richard Šíma
27. září 2016 • 10:12

Rozkol v týmu volejbalistek! Před baráží o ME rezignoval kouč Waibl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ženská volejbalová reprezentace je bez trenéra. V kritické chvíli, v sobotu má totiž rozehrát baráž se Slovenskem o postup na mistrovství Evropy. Německý kouč Alexander Waibl se rozhodl, že v klíčové fázi boje o účast na šampionát družstvo nepovede. Proč? To neřekl. Hovoří pouze o „zvážení všech okolností“. Je ale zjevné, že spolupráce mezi ním a týmem neklapala. Potvrdila to ostatně i kapitánka Aneta Havlíčková. Družstvo v baráži povede dosavadní asistent Zdeněk Pommer mladší.



„Po zvážení všech okolností cítím, že tým potřebuje nový impuls,“ prohlásil Waibl. „A z tohoto důvodu jsem přesvědčen, že mé odstoupení v současné chvíli pomůže českému národnímu týmu k postupu v dodatečné baráži,“ dodal.

I z těchto slov je zjevné, že mezi ním a týmem cosi nefungovalo. Češky pod Waiblovým vedením v posledních dnech absolvovaly kvalifikaci na mistrovství Evropy. Po důležitém vítězství nad Běloruskem se zdálo, že ji zvládnou, ale přišlo nečekané selhání proti Slovinkám a Česko místo přímého postupu skončilo v baráži.

Co se tedy v týmu stalo? Jakou má Waiblovo odstoupení souvislost s nečekanou prohrou se Slovinskem? „Tam už to asi jen vyvrcholilo. Nějak jsme si prostě nesedli. Mezi týmem a trenérem to zkrátka neklapalo. Do detailu bych ale zabíhat nechtěla,“ pravila Aneta Havlíčková, kapitánka českého týmu.

Jak se družstvo před baráží s nečekaným odchodem hlavního kouče srovná? „Na jednu stranu si myslím, že když jsme to spolu rozjeli, bylo by asi ze strany trenéra férové to taky spolu dojet do konce. Myslím férové vůči všem, kteří mu tu důvěru dali. Na druhou stranu je fakt, že nás to jako tým možná stmelí,“ podotkla česká kapitánka.

Náhlé Waiblovo odstoupení zaskočilo i reprezentačního manažera Jakuba Novotného. „Museli jsme reagovat rychle. Družstvo nyní převezme Zdeněk Pommer mladší, čímž je zajištěna kontinuita nastaveného trendu a stylu práce. Všichni věříme v postup,“ pravil k věci Novotný.

Češky rozehrají baráž se Slovenskem v sobotu v 18 hodin v Jablonci. Odveta se bude hrát ve středu v Popradu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud