Petr Adam
27. listopadu 2016 • 04:59

Útok Slavie: Mešanovič potěšil i bez gólu, Van Kessela zastínil Van Buren

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při vítězství nad Mladou Boleslaví 2:1 vyšli útočníci Slavie gólově naprázdno, přesto jste ze zápasu mohli vyčíst, jaká je jejich současná pozice v týmu, který se posunul už na druhé místo v ePojisteni.cz lize. Reprezentant Milan Škoda je na hrotu stále jedničkou, Muris Mešanovič ho však velmi dobře doplňuje, naopak nejdražší letní posila Gino van Kessel má na hřiště nyní daleko.



JISTOTY: Milan Škoda a Muris Mešanovič

Oba dva dali za Slavii v této ligové sezoně po šesti gólech. Milan Škoda zůstává neustále jedničkou v útoku, Mešanovič se osvědčil jako střídající žolík. Když nastoupil v základní sestavě, skóroval pouze jednou. Proti Mladé Boleslavi trenér Jaroslav Šilhavý vyzkoušel podruhé oba v základní sestavě. Ačkoliv se neprosadili, nebyl kouč s tímto modelem zklamaný. „Oba odvedli velký výkon. S tím rozestavením jsme spokojení. Murisovi chyběl jen gól, je vidět, jak je po nich hladový,“ řekl Šilhavý. To dobře dokumentuje situace ze 34. minuty, kdy se Mešanovič rozčiloval poté, co ho vychytal boleslavský brankář Diviš.

Slavia - Mladá Boleslav: Škodovu dělovku parádně vyrazil Diviš
Video se připravuje ...

SOUBOJ CIZINCŮ: Gino van Kessel a Mick van Buren

Z příchodu Van Kessela za 32 milionů bylo v létě velké haló. Jenže útočník, který si udělal jméno ve slovenské lize, má nyní pozici ve Slavii mimořádně komplikovanou. Utkání s Mladou Boleslaví strávil mezi náhradníky a z lavičky se nezvednul. Není to nezvyk… Po příchodu trenéra Šilhavého dostal dvakrát šanci v základní sestavě, zklamal a zahrál si už jen 20 minut při remíze s Bohemians. „I když je to spíš hráč na stranu a ne na úplný hrot, musí pracovat a přesvědčit, že patří na hřišti. Zatím pro to tolik neudělal,“ uvedl Šilhavý o Van Kesselovi. To Van Buren si naopak polepšuje. Na hřiště se v sobotu dostal na poslední dvacetiminutovku už v druhém utkání v řadě. „Odmaká to, i k zápasům za juniorku jde bez řečí. Dostává se na to hřiště častěji. Dnes jste to viděli, chyběl tomu gól,“ chválil ho Šilhavý za aktivní přístup.

Slavia - Mladá Boleslav: Van Burenovo sólo vychytal Diviš
Video se připravuje ...

NEZNÁMÁ: Lukáš Železník

U ligových statistik bývalého útočníka Zlína zůstává v této sezoně zatím nula. Do jara se na tom nic nezmění. Může za to především vážné zranění kotníku, které Železníka vyřadilo na dlouhou dobu ze hry. Nyní však už na marodce nefiguruje. „To zranění u něj hrálo velkou roli. Stále to s ním ještě není ono, ale pracuje, je to charakter. Čekáme na přestávku a uvidíme,“ naznačil Šilhavý, kdy se bude řešit Železníkova budoucnost.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 2:1. Domácí útočí na čelo tabulky
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud