4. prosince 2016 • 15:57

Šilhavý: Van Kessel pryč ze Slavie? Jedná se. Pokud tu bude, šanci má

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když trenér Jaroslav Šilhavý přebíral po pěti kolech ligové sezony fotbalisty Slavie, patřilo týmu z Edenu až desáté místo v tabulce. Díky dvanáctizápasové sérii bez porážky v nejvyšší soutěži je ale před zimní přestávkou vytáhl na druhou příčku jen o bod za vedoucí Plzeň, která má utkání k dobru. Pětapadesátiletý kouč věří, že Pražané svou hru během pauzy ještě zkvalitní, a pomoci k tomu má i okysličení kádru. Zcela vyloučit však nelze odchod nejdražší letní posily Gina van Kessela, který zatím nenaplňuje očekávání.



"Ani ve snu bych se nenadál, že to takhle pošlape. Že za tu krátkou dobu najedeme na vítěznou vlnu. Je to něco fantastického. Přestávka nás tedy přerušila, ale nikde není psáno, že na té vlně nemůžeme pokračovat. Je to super, ale nemůžeme usnout na vavřínech," řekl Šilhavý .

Tým naplňuje předsezonní cíl vedení skončit do třetího místa. "Všechny otázky novinářů míří na titul. Samozřejmě všichni ho chceme, kdo by ho nechtěl? Ale je to ještě dlouhá cesta. Pokud uděláme takovou sérii jako teď, troufnu si říct, že bychom i na titul dosáhli. Nevím, jestli to vedení přehodnotilo, mně to zatím nikdo neřekl. Ale budeme se snažit pořád hrát dobře a vyhrávat, abychom minimálně na Evropu dosáhli," uvedl kouč.

RENTGEN: V čem je problém slávistické posily Van Kessela
Video se připravuje ...

Se Slavií na úvod uhrál remízu v Teplicích, ale od té doby Pražané v lize pod jeho vedením už ztratili body jen ve dvou z jedenácti kol. "Myslím, že nás hodně nakoplo vítězné derby. Když to zkrátím, za tím úspěchem stojí kvalita kádru, atmosféra uvnitř týmu a prostě práce," řekl Šilhavý, jenž nahradil v září Dušana Uhrina mladšího.

Cítí, že tým má navzdory sérii bez porážky stále značné rezervy. "Všechny zápasy nebyly takové, že bychom soupeře válcovali. Poslední domácí zápas s Boleslaví byl dobrý, splňoval určité parametry, ale třeba ve Zlíně jsme vyhráli 4:0 a nebylo to tak dobré jako doma. Nesmíme se nechat mást jen těmi výsledky, všechno nebylo úplně ideální," podotkl.

I proto s vedením plánují udělat v kádru během zimy pár změn. "Určitě chceme tým okysličit, aby minimálně byla konkurence. S některými hráči jsme byli spokojeni víc, s některými míň. Přiznávám, že určitý pohyb v kádru chystáme," uvedl Šilhavý. Posílit by chtěl třeba kraje sestavy. "Tam spokojenost nebyla úplně taková. Tam určitě může korekce proběhnout, ale nebudu konkrétní, protože probíhají určitá jednání," řekl.

Slavia otevřela Eden pro fanoušky: Muzeum, vtipná tiskovka a přišly i legendy
Video se připravuje ...

Někteří hráči by naopak mohli kádr opustit. Otevřená je budoucnost nejdražší letní posily, útočníka Gina van Kessela, který nenaplnil vysoká očekávání. "Určitá jednání probíhají, v tuhle chvíli je Gino tady, má tu smlouvu. Takže prostě 2. ledna ho tady očekáváme na přípravě a uvidí se. Pokud tady bude, samozřejmě šanci dostane," řekl Šilhavý.

Byl by rád, aby se povedlo udržet opory. Zájem je třeba o Jaromíra Zmrhala. "Je logické, že když se daří, zájem o naše hráče stoupá. Je to určitě příjemné, ale rádi bychom naše nejsilnější hráče tady udrželi. Pokud by přišla tak lukrativní nabídka, která by se zamlouvala jak hráči, tak klubu, tak bychom tu na sílu nikoho držet nechtěli," uvedl kouč.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Hosté přezimují na druhém místě
Video se připravuje ...

Přestávku navzdory sérii bez porážky vítá. "Z pohledu výsledků je možná skoro škoda, že podzim končí, ale zase myslím, že budeme mít klid na práci. Pořád byla týden co týden liga, a když byla reprezentační pauza, měli jsme hodně hráčů mimo. Takže jsme v podstatě nemohli pracovat na taktice, součinnosti jednotlivých řad. Zimní přestávku uvítáme a věřím, že tu práci ještě zkvalitníme. Budeme pokračovat v poznávání hráčů," uvedl.

Slavia hned v úvodu ledna zamíří na soustředění do Číny, odkud je majitel klubu, společnost CEFC. "Je to určitě netradiční destinace i pro mě. Je to i kus cesty, nicméně máme tamodsud majitele a i jiné týmy jako třeba Manchester jezdí do Asie na soustředění. Nepochybuju, že to bude na vysoké úrovni. Nehledě na klimatické podmínky, co budou tady a tam. Odehrajeme tam jedno utkání se soupeřem z nižší a jedno s týmem z nejvyšší soutěže," řekl Šilhavý. "Druhé soustředění bude ve Španělsku," dodal.

Gino van Kessel zatím očekávání ve Slavii nenaplnil
Gino van Kessel zatím očekávání ve Slavii nenaplnil

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud