Jakub Konečný
14. prosince 2016 • 12:04

Boj o Sýkoru. Slavia přihazuje miliony, ale hráč chce do Plzně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V přestupové telenovele Jana Sýkory došlo k zásadnímu zvratu. Nebo lépe řečeno k vyjasnění pozic. Liberecký univerzál, o kterého se přetahují tři nejlepší týmy ePojisteni. cz ligy, se totiž už rozhodl, kde by měla pokračovat jeho slibně rozjetá kariéra. Před nabídkami Slavie a Sparty dává přednost návratu do mateřské Plzně.



Jan Sýkora je po Néstoru Albiachovi další hvězdou ePojisteni.cz ligy, kterou by rády v zimní přestávce získaly první tři celky. Jenže zatímco ve Španělově případě měla nad Slavií a Plzní nakonec navrch Sparta, ve hře o libereckého reprezentanta drží momentálně nejlepší karty v ruce obhájce titulu.

„Sýkora se rozhodl. Ze všech tří nabídek dává jednoznačně přednost té plzeňské. Chce se vrátit domů,“ řekl deníku Sport zdroj z hráčova okolí. Dvaadvacetiletý fotbalista je odchovancem Viktorie, hrál za ni od svých deseti let až do osmnácti, a Plzeň stále považuje za svůj domov, žije zde i jeho rodina.

Západočeský klub se díky Sýkorově volbě ocitl ve výhodné vyjednávací pozici. Byť za něj původně nabízel Liberci finanční i hráčskou náhradu v celkové hodnotě 35 milionů korun, jeho aktuální - a značně snížený návrh - zní následovně: deset milionů korun plus hostování Marka Bakoše a uvolnění Egona Vůcha na trvalý přestup.

Slavia, která se netají takřka neomezenými finančními možnostmi, na to jde zcela opačně. Svoji původní nabídku 22 milionů korun navýšila už na 30 milionů s tím, že by k nim přibalila jednoho člena širšího kádru na přestup a dalšího na hostování. Konkrétně by mělo jít o útočníka Radka Voltra, respektive záložníka Tomáše Součka, v úvahu ovšem připadají i další jména, jejichž vytížení nebylo na podzim adekvátní.

Se Sýkorou už mluvil trenér Pivarník

Jenže Sýkora zatím dává k lítosti libereckého bosse Ludvíka Karla přednost Plzni, kde s ním počítají jako s potenciální náhradou za Davida Limberského , který by měl ze Štruncových sadů nejpozději v létě odejít. Mezitím by se pro subtilního fotbalistu našlo místo ve středové řadě, kde může hrát uprostřed i na kraji. Alespoň tak mu to vysvětlil kouč Roman Pivarník, zatímco ze Slavie ani ze Sparty Sýkoru dosud žádný z trenérů nekontaktoval. To mimochodem hrálo v jeho rozhodování také podstatnou roli.

Sýkora přišel pod Ještěd loni v létě za milion korun ze Sparty, která na něj má předkupní právo a situaci zatím sleduje spíš zpovzdálí. Pokud Liberec dostane oficiální nabídku, musí s ní letenský klub seznámit a ten má pak několikadenní lhůtu na uplatnění své opce.

Sýkora by se vicemistrovi hodil, neboť hledá alternativu za levého obránce Costu , který bude celý leden reprezentovat Zimbabwe na Poháru afrických národů. Proto Sparta podle informací deníku Sport slíbila hráčovu agentovi Ondreji Chovancovi mimořádně tučný bonus za to, když svého klienta přivede zpět.

Pro Liberec je otázka dalšího působiště hráče číslo šest každopádně naprosto stěžejní. Účastník Evropské ligy, který podzim zakončil na ostudném třináctém místě, chystá v kádru výrazné změny. S jistotou odcházejí Slováci Filip Lesniak a Igor Súkenník, kterým končí hostování, svolení hledat si nové angažmá dostali Miroslav Markovič, Vojtěch Hadaščok a Milan Nitrianský - a další mohou brzy následovat. Je možné, že se na sever vrátí srbský záložník Miloš Bosančič (v Liberci 2009-2013), který naposledy působil v Thajsku.

Absolutní zimní prioritou je gólový útočník, vždyť Slovan nastřílel jen jedenáct branek, s Jihlavou nejméně ze všech klubů v lize. Jako první se však v přestupovém dominu musí posunout Sýkora.

Přestupový ONLINE speciál čtěte ZDE »

Liberec - Larnaka: Neuvěřitelné! Sýkora stihl hattrick za 41 minut
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Přitvrzuje se – Sýkora dostal žlutou za nesmyslný skluz na Marečka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud