Jakub Dvořák
21. prosince 2016 • 15:47

Rosický nestihne start přípravy Sparty. Dočkala nepustí, řeší se posila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletně zdravý kádr, tedy až na dvě výjimky. Na lednovém srazu fotbalistů Sparty před zahájením přípravy budou chybět pouze vážně zraněný Martin Frýdek a Tomáš Rosický, který se dává od léta dohromady. „Tomáš se připojí v průběhu,“ vysvětlil David Holoubek, první asistent nového hlavní trenéra Tomáše Požára. Zároveň vedení Letenských odmítlo, že by v zimním přestupovém termínu mohlo dojít k nějakým odchodům.



Už žádné lepení sestavy, už žádné rotování hráčů na různých postech. Od ledna bude mít Sparta téměř kompletní kádr, se kterým bude chtít uspět v Evropské lize a v ePojisteni.cz lize útočit na mistrovský titul. Zranění Lukáše Váchy , Václava Kadlece či Josefa Šurala jsou minulostí, tedy až na dvě výjimky – Martina Frýdka a Tomáše Rosického .

Zatímco první jmenovaný je po dvou operacích kolene mimo na delší dobu, hvězdná letní posila, která na podzim stihla odehrát pouze 19 minut proti Mladé Boleslavi, se má zapojit v průběhu přípravy.

„S Tomášem jsem měl asi hodinový rozhovor a mohu říct, že jsme ohledně jeho stavu velmi dobře naladěni,“ uvedl na středeční tiskové konferenci nový hlavní trenér Sparty a zároveň sportovní ředitel Tomáš Požár.

Přesné datum Rosického návratu na trávníky však nechtějí Letenští konkretizovat. „Máme určité představy, jak by se Tomášův trénink měl vyvíjet až do plného zatížení. Zatím z toho máme dobrý pocit a věříme, že jeho stav bude v pořádku,“ dodal Požár.

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
Video se připravuje ...

Co se týká zimní přestupové politiky, neplánuje klub zásadní změny. V současné době visí ve vzduchu pouze příchod rumunského obránce Bogdana Vatajelua, o kterém Sport informoval v minulých dnech.

„V tuto chvíli usilujeme o příchod defenzivního hráče. To je jediný transfer, na kterém pracujeme,“ uvedl generální ředitel Adam Kotalík. „A je to levonohý hráč,“ naznačil jistou spojist s rumunským bekem Požár.

Přestupy ven? Nechceme je řešit, řekl Kotalík

Oslabovat kádr před jarní částí ale nemá vedení v úmyslu a to ani v případě, kdyby se objevila nabídka takového ražení, jako byly ty v létě za Ladislava Krejčího či Patrika Schicka .

„Žádná nabídka na nikoho nepřišla a nemáme ani náznaky zájmu o naše hráče. Co se týká možného odchodu Bořka Dočkala , šlo o mediální spekulace,“ řekl k možným odchodům Kotalík. „Chceme uspět v Evropské lize a poprat se o mistrovský titul, tudíž nechceme v zimním termínu řešit žádné transfery ven z týmu,“ dodal.

Z nových hráčů se tak 4. ledna na Letné bude hlásit pouze španělský ofenzivní univerzál Néstor Albiach, kterého si Sparta přivedla z Dukly. Z hostování v Jablonci se vrátí levý bek Matěj Hybš a ze slovenské Senice stoper David Březina.

Ve hře stále zůstává liberecký Jan Sýkora, o kterého projevily zájem Viktoria Plzeň a Slavia, avšak letenský klub na něho vlastní předkupní práva.

Ligový podzim v 60 sekundách: AC Sparta Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud