Hynek Preisler
22. ledna 2017 • 12:55

Liberec může přijít o kapitána! Montpellier láká stopera Pokorného

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberci hrozí, že přijde o svého kapitána! Reprezentační obránce Lukáš Pokorný má podle informací Sportu našlápnuto do francouzského Montpellieru. Pokud by jednání úspěšně dopadla, byl by již jedenáctým hráčem, který tým kouče Jindřicha Trpišovského v zimní pauze opustil. V sobotu v Tipsport lize po podzimu třinácté mužstvo ePojisteni. cz ligy padlo s Jabloncem 0:4.



Podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem v rámci zimní Tipsport ligy hrané na umělce v Boleslavi si kapitán Slovanu Lukáš Pokorný ujít nenechal, ale kvůli zranění dorazil až v průběhu druhého poločasu se svou snoubenkou jako divák. Viděl vysokou prohru 0:4 a je možné, že i další zápasy severočeského celku již bude sledovat pouze na dálku.

Liberecký odchovanec totiž míří na jih Francie do Montpellieru, kde však ještě musí podstoupit zdravotní prohlídku, na kterou by měl zamířit po víkendu. Severočeský klub drží ohledně člena širšího kádru reprezentance informační embargo.

„Lukáš je momentálně zraněný stejně jako Vladimír Coufal a Martin Latka, takže s námi nebyl, protože se zotavuje. A to je asi všechno, co k tomu můžu říci,“ pověděl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Odchod opory zadních řad by byl pro Slovan velkým oslabením v boji o záchranu, který ho ve druhé polovině soutěže čeká. Na podzim totiž přišel i o druhého středního obránce základní sestavy Davida Hovorku, který si v utkání Evropské ligy ve Florencii poranil přední křížový vaz a sezona pro něj skončila. Mužstvo od Nisy již v zimní pauze opustilo deset hráčů v čele s dalším obráncem, respektive univerzálem Janem Sýkorou, který odešel do Slavie.

Lukáš Pokorný za Slovan v první lize odehrál celkem šedesát zápasů, vstřelil v jeho dresu dva góly a na podzim se dostal i do národního týmu, za který v srpnu odehrál jeden poločas v přátelském utkání s Arménií. Aktuálně proti Jablonci nastoupil ve středu obrany Milan Piško ze Sparty, jehož Liberec testuje.

„Těžko se to nyní hodnotí, protože v tomto složení to má složité. Chybí nám v podstatě komplet celá obrana, takže nastupujeme v improvizované sestavě,“ poznamenal Trpišovský, který do obrany kromě Piška postavil Ondřeje Machuču na pravou stranu, Ondřeje Karafiáta na stopera a Lukáše Bartošáka nalevo.

Zápas s Jabloncem sledoval také jen jako divák pravý obránce Vladimír Coufal. „Zaseklo se mi koleno a jsem týden v rekonvalescenci. Myslím však, že brzy zase začnu a bude to v pohodě,“ prozradil Coufal.

Kromě něj a Pokorného se speciálně s kondičním trenérem ještě připravují i Martin Latka, Miloš Bosančič a Petr Ševčík, Daniela Bartla vyřadila viróza. Liberec ve středu zamíří na herní soustředění do Španělska. Možná však již bez kapitána Pokorného.

Speciál k fotbalovým přestupům najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud