25. února 2017 • 07:00

Vítej do rodiny! Dočkalův přestup do Číny potvrdil už také klub

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání je u konce. Reprezentační záložník Bořek Dočkal definitivně přestupuje ze Sparty do čínské Superligy, kde bude nastupovat za Che-nan Ťi-na-jie. Přestup osmadvacetiletého záložníka v noci na sobotu středoevropského času potvrdil samotný klub, již o několik hodin dříve příchod českého reprezentanta komentoval také jeho trenér Ťia Siou-čchüan. Letenský klub se k Dočkalově odchodu zatím nevyjádřil, ale podle spekulací by si měl za prodej své opory přijít až na 8 a půl milionu eur (229,5 milionu korun). Dočkal se měl s čínským klubem dohodnout na tříleté smlouvě.



Rudý dres vymění za červený. "Vítej v rodině," oznámil klub Che-nan Ťi-na-jie na svých internetových stránkách v článku o Dočkalově příchodu. Sparta by za svoji hlavní oporu mohla dostat až 230 milionů korun. Dočkal by se tak stal dvanáctým nejdražším českým hráčem v historii a zároveň by šlo o druhou nejvyšší částku za přestup tuzemského fotbalisty z domácí ligy do zahraničí. Rekord drží Tomáš Rosický , který v lednu 2001 zamířil ze Sparty do Dortmundu za 504 milionů korun.

"Pokud se můj odchod setká s pochopením, bude pro mě jednodušší se smířit s tím, že jsem Spartu opustil. Pořád to není věc, ze které bych měl radost. Sparta byla v mé kariéře zatím jednoznačně nejvíc a strašně rád jsem za ni hrál. Věřím, že se do Sparty ještě vrátím a že jsem za ni ještě neodehrál svůj poslední zápas," řekl Dočkal. Co řekl o přestupu do Číny? Více čtěte ZDE>>>

Podle spekulací by si Dočkal mohl vydělat v Číně až 80 milionů korun za rok. Jedna z opor reprezentace si vyzkouší třetí zahraniční angažmá, dříve Dočkal působil v Konyasporu a v Trondheimu. V Česku vedle Sparty hrával také za Slavii, Kladno a Liberec.

Dočkal odchází do Číny. Čím se zapsal ve Spartě? Krásnými góly a přesnými přihrávkami
Video se připravuje ...

Sparta už minulé úterý odmítla první čínskou nabídku v údajné hodnotě 175 milionů korun s tím, že nebude oslabovat kádr o klíčového hráče před úvodním zápasem vyřazovací fáze Evropské ligy v Rostově. Po prohře 0:4 v Rusku však vedení i díky navýšené nabídce změnilo názor a Dočkal ještě před odvetou, která skončila 1:1, zamířil s agentem jednat do Číny s třináctým klubem minulé sezony tamní ligy.

Dočkal působil na Letné od srpna 2013 a byl hlavní oporou a režisérem sparťanské hry. V této sezoně je s šesti asistencemi nejlepším nahrávačem Evropské ligy. Hlavní trenér Tomáš Požár už v minulých dnech odmítl, že by Sparta nyní hledala za Dočkala náhradu, Letenští si podle něj poradí z vlastních zdrojů.

Nejdražší přestupy z české ligy (částky v milionech korun)
Tomáš Rosický 504 000 000 (Sparta - Dortmund, 2001)
Bořek Dočkal 230 000 000 (Sparta - Che-nan Ťien-jie, 2017)
Milan Baroš 189 000 000 (Baník - Liverpool, 2001)
Petr Čech 150 000 000 (Sparta - Rennes, 2002)
Tomáš Řepka 149 000 000 (Sparta - Fiorentina, 1998)
Karel Poborský 143 000 000 (Slavia - Manchester United, 1996)

 Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud