23. března 2017 • 20:45

Sparta bude platit za řádění fanoušků, dva z nich chtěli napadnout hráče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu Praha pokutou 100 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi. Domácí klub musí za nezvládnutí povinností pořadatele zaplatit 60 tisíc korun.



Letenští příznivci opakovaně použili pyrotechniku, během utkání nesportovně hučeli a nadávali hráči vlastního týmu Tiémoku Konatému, proti jehož zařazení zpět do kádru protestují, a poškodili zařízení stadionu.

Jejich výtržnosti vedly v 80. minutě k asi čtyřminutovému přerušení zápasu a zasahovat museli hasiči s policií. Sparťanští chuligáni zničili 25 sedaček a převrátili elektronické reklamní panely.

Mladoboleslavský klub se provinil tím, že nezabránil výtržnostem a pronesení pyrotechniky sparťany do hlediště. Navíc ze sektoru domácích příznivců přilétly dva plastové kelímky.

Disciplinárka kvůli výtržnostem ve stejném utkání zahájila řízení s dvěma fanoušky, kteří jsou členy Fotbalové asociace ČR. Oba se dopustili výtržností, ničili zařízení stadionu a dokonce se pokusili napadnout hráče.

Mladá Boleslav - Sparta: Fanoušci Sparty řádí, odpálili velkou dýmovnici
Video se připravuje ...

Pokutu padesát tisíc dostal i Zlín

Zlínský klub dostal pokutu 50 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v utkání se Slováckem, které zaplatí stejnou částku kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky.

Disciplinárka zahájila řízení s Opavou a Ostravou po vzájemném druholigovém duelu. S domácím klubem bude řešit hučení na soupeřova hráče, s hosty vhození světlice do blízkosti brankáře. Hlavní výtržnosti se ale odehrály před branami stadionu, kde zůstala většina ostravských příznivců a kde se oba tábory střetly.

Z prvoligových klubů komise kvůli událostem posledního kola zahájila řízení se Spartou, Libercem, Slavií, Karvinou a Plzní.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 1:0. Zmar Letenských, střelec Da Silva a řádění chuligánů
Video se připravuje ...

Za vyloučení v uplynulém kole dostali trest na jedno utkání Róbert Matejov ze Zlína, Miloš Bosančič z Liberce a Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi.

Za osm žlutých karet si dvě kola nezahrají Lukáš Magera z Mladé Boleslavi a Eldar Civič ze Slovácka, o polovinu nižší trest si za čtyři napomínání odpykají slávisté Jan Bořil a Jan Sýkora, Michal Kadlec ze Sparty a Petr Schwarz z Hradce Králové. V druhé lize za stejný prohřešek jedno kolo vynechají David Přibyl z Pardubic a opavští Petr Zapalač a Jan Schaffartzik.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud