29. března 2017 • 12:18

Derby píská rozhodčí Franěk, druhý muž ve Zlaté píšťalce

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsledovanější zápas jara bude v Edenu pískat Pavel Franěk. Delegaci na nedělní šlágr Slavia – Sparta zveřejnila komise rozhodčích. V žebříčku nejlepších sudích Zlatá píšťalka, kterou sestavuje deník Sport na základě výkonů jednotlivých rozhodčích, patří Fraňkovi v této sezoně aktuálně druhé místo s průměrnou známkou 6,79. Lepší než on je jen Karel Hrubeš (6,88).



Komise rozhodčích vybírala podle slov jejího předsedy Michala Listkiewicze ze čtyř kandidátů. „Postaráme se o to, aby to pískal v té chvíli nejlepší sudí," řekl minulý týden Listkiewicz.

Volba nakonec padla na Fraňka. Ten přitom nemá na derby příliš dobré vzpomínky. Před sedmi lety v něm chyboval a za chyby dokonce pykal 5 zápasů. Komise mu tehdy vytkla především situaci ze čtvrté minuty, kdy stoper domácí Sparty Tomáš Řepka zezadu podrazil unikajícího slávistu Jana Kyselu. Franěk sparťanského obránce pouze slovně napomenul, podle komise mu však měl udělit aspoň žlutou kartu. Sparta nakonec vyhrála derby 1:0.

"Shodli jsme se, že to bylo něco mezi žlutou a červenou kartou. Dá se říct, že by obhájil obě," řekl tehdejší člen komise Jiří Kureš.

V aktuální sezoně odřídil Franěk v ePojisteni.cz lize už čtrnáct zápasů, většinu bez významných chyb.

 

Šéf sudích Listkiewicz: Hra rukou? Ta bude kontroverzní vždycky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud