30. března 2017 • 17:12

Sparta pyká za fanoušky. Pokuta 100 tisíc a uzavření míst pro ultras

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu pokutou 100 tisíc korun a uzavřením části stadionu pro příští domácí zápas s Brnem. Jde o sektory H37 až H41 a D45 až D50, které většinou obsazují ultras. Jde o trest za výtržnosti a použití nebezpečné pyrotechniky v posledním domácím zápase se Zlínem. O verdiktu komise informovala Sparta na svém webu.



Disciplinární komise sáhla k přísnému trestu i proto, že šlo o třetí podobné provinění sparťanských příznivců v krátké době. Předtím fanoušci dělali problémy i v zápasech v Jablonci a v Mladé Boleslavi.

Podle komise Sparta v duelu se Zlínem porušila povinnosti pořádajícího klubu, když nezajistila, aby se na stadion nedostala pyrotechnika. Podle zprávy delegáta byl pětkrát během zápasu odpálen dělobuch středně silné intenzity, fanoušci rovněž použili dýmovnice a světlice, které následně hodili na hrací plochu. To vedlo k přerušení utkání na dvě minuty.

Sparta bude v následujících dnech informovat o způsobu prodeje vstupenek na zápas s Brnem s ohledem na verdikt komise. Hrát se bude v neděli 9. dubna.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Zlín: Kotel Sparty řádí, Příhoda musel přerušit zápas
Video se připravuje ...

Rada: S hráči jsme se potřebovali sblížit. Před derby měl pohovory
Video se připravuje ...

ANKETA před derby: Silná stránka Sparty? Že je na dně, tvrdí legenda Mašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud