Jan Podroužek
11. září 2017 • 20:55

Slavia dál tápe v útoku. Škoda pálí, ale potřebuje pomoc od Necida

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horké francouzské léto, a taky pálivě těžká skupina EURO. Vzpomínáte? Tenkrát se Češi udrželi ve hře jenom díky tomu, že zabrala dvojice Milan Škoda – Tomáš Necid. Střelecký pokoj číslo 156, psalo se tehdy. Na něm oba společně bydleli a oba tehdy proti Chorvatsku vystříleli bod. V Olomouci se potkali znovu, v útoku Slavie. Jenže Necid na Škodu nenavázal...



Může se o tom mluvit pořád dokola jako kolovrátek. Znova a znova. Šance jsou, jenže Slavia jich příliš mnoho zavraždí. A tak doma sice vyhrává, ale venku vůbec.

Remíza v Olomouci je právě zase dílem šíleného neproměňování tutovek. Na domácí straně stál famózní gólman Miloš Buchta, první velký důvod, na druhé neúspěšní útočníci, druhý velký důvod. Přitom to nebyli ledajací střelci, ale ti ze známého pokoje 156... Milan Škoda a Tomáš Necid , po více než roce zase spolu.

„Akorát že tenkrát jsme ty góly dali,“ vybavil si Necid povedenou spolupráci proti Chorvatsku. Škoda snižoval hlavou na 1:2, on sám pak vyrovnal z penalty a Češi urvali ve skupině EURO bod. Ten, který je udržel ve hře o postup do osmifinále, ale který taky zůstal nakonec jediný.

„Teď to vyšlo jenom Milanovi. Já taky mohl nějaký dát, měl jsem velkou šanci,“ mrzelo slávistického odchovance mrhání tutovkami v Olomouci.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 1:1. Domácí střelec vyrovnal rukou
Video se připravuje ...

K „sešívaným“ se vrátil na hostování z tureckého Bursasporu před deseti dny tak, aby ho klub ještě stihl zapsat na soupisku pro Evropskou ligu. Tím taky vedení splnilo, co slibovalo a co potřebovalo, tedy doplnit Škodu podobným typem hráče.

A od sedmdesáté minuty se v Olomouci rvali o tři body spolu. Ale pořád platí, i přes posílený útok, že Slavia své šance pálí jako čarodějnice na startu května.

„Myslím, že se nám dařilo vyhrávat souboje, jen nám možná chybělo větší štěstí. Asi jsme Miloše Buchtu dostali do sestavy kola, jak nás vychytal,“ usmál se trochu kysele Necid.

Je pravda, že s jeho příchodem a doplněním Škody začali hosté míče v útoku víc krotit, nevraceli se zpátky. A v posledních minutách tím pádem začal Sigmě před vlastní bránou daleko větší kolotoč.

Nejvíc se remíza zatřásla, když se právě Necid na úrovni penalty otočil s míčem a v celkem klidné pozici ho mohl napálit, kam chtěl. Obrovskou obětavostí Martina Sladkého a následným reflexem Buchty se ale domácím podařilo odklonit střelu na roh.

„První půli jsme hráli velice špatně, měli jsme málo pohybu a agresivity, soupeř nás přehrával. Až ve druhé jsme se zlepšili a zatlačili jsme. Měli jsme velké šance, v minulé sezoně jsme takové góly dávali, teď nám to tam ale nepadá,“ divil se kouč Jaroslav Šilhavý .

I proto červenobílí venku v lize ještě nevyhráli. Tři zápasy, tři plichty a ztráta na první Viktorii už šest bodů.

Hlavní odpovědnost za změnu bude ležet na obnoveném „pokoji 156“. Na Škodovi, kterého doplnil Necid.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Olomouc - Slavia: Fantastický Buchta vychytal úplně volného Necida
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Necidova tečovaná střela Buchtu pořádně zaměstnala
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Buchta čaruje – vyškrábl přesnou Frydrychovu hlavičku
Video se připravuje ...

Hráči Slavie reklamují Jemelkovu ruku před gólem, avšak marně
Hráči Slavie reklamují Jemelkovu ruku před gólem, avšak marně

Góly

Domácí: 40. Jemelka

Hosté: 9. Milan Škoda

Sestavy

Domácí: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90+4. Hála) – Plšek (78. Texl) – Chorý (57. Manzia).

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Altintop (70. Necid), Souček, Hušbauer – Stoch (60. Zmrhal), Van Buren (81. Sobol) – Milan Škoda (C).

Náhradníci

Domácí: Reichl, Texl, Štěrba, Romero, Moulis, Manzia, Hála

Hosté: Kovář, Bílek, Sobol, Rotaň, Mešanović, Necid, Zmrhal

Karty

Domácí: Falta, Manzia, Zahradníček

Hosté: Hušbauer, Jugas, Ngadeu, Bořil, Necid

Rozhodčí

Hrubeš – Nádvorník, Hájek

Stadion

Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst)

Návštěva

9171 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud