2. října 2017 • 04:59

Boj o sestavu: Necidův skvělý měsíc ve Slavii, Zeman umí Plzeň rozhýbat

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Necid střílí góly za Slavii, Martin Zeman dostává v Plzni pravidelně šanci jako střídající hráčTomáš Necid střílí góly za Slavii, Martin Zeman dostává v Plzni pravidelně šanci jako střídající hráčFOTO: Koláž iSport.cz

    Nepatří mezi nezpochybnitelné opory, když ale od trenérů Plzně a Slavie dostanou šanci, dokážou zaujmout. V kádru vedoucí Plzně rozhodl o třech bodech proti Bohemians (2:1) obránce Milan Havel, velkou vzpruhou byl také nástup Martina Zemana. Slavia zase proti Brnu (2:0) těžila z práce Halila Altintopa, který se pomalu začíná dostávat do formy, velmi rychle se rozstřílel útočník Tomáš Necid. Kdo se tlačí na stálé místo v sestavě u lídra soutěže i obhájce titulu?

  • MILAN HAVEL (obránce, Plzeň)

    Plzeň - Bohemians: Trefa proti svým! Havel se trefil hlavou a Plzeň vede 2:1
    Video se připravuje ...

    Když David Limberský nemůže na hřiště kvůli zdravotním neduhům (momentálně se zotavuje po operaci zlomené obličejové kosti), do akce jde Milan Havel. Letní plzeňská posila zkušeného borce alternuje velmi slušně. Proti Bohemians, svému mateřskému klubu, 23letý obránce dokonce vstřelil premiérovou branku v západočeských barvách. „Počítáme s ním, je perspektivní, typologicky zajímavý hráč, proto jsme si ho vybrali a chtěli ho,“ chválil talentovaného hráče plzeňský trenér Pavel Vrba.

  • MARTIN ZEMAN (záložník, Plzeň)

    Plzeň - Bohemians: Na Zemanův centr naskočil Krmenčík a je to 1:1
    Video se připravuje ...

    Energický křídelník s výjimečnou levačkou v posledních zápasech zůstával na lavičce za dvojicí Jan Kopic, Milan Petržela. Zeman i tak pravidelně bývá mezi prvními, které trenér Pavel Vrba posílá v rozehraných zápasech na hřiště. Plzeňská sedmička dokáže duely rozhýbat a svému týmu výrazně pomoct. Ve čtvrtek v závěru duelu Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa (3:1) posadil nádherným centrem balon na gólovou hlavičku Marka Bakoše, v neděli zaznamenal hned dvě asistence po milimetrových centrech na Michaela Krmenčíka a Milana Havla.  

  • ANDREAS IVANSCHITZ (záložník, Plzeň)

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 2:1. Devátou výhru v řadě trefil Havel
    Video se připravuje ...

    Rakouský špílmachr musel čekat 13 zápasů, než na něj trenér Pavel Vrba ukázal. V minimu času, který na hřišti dostal, zvládl takřka maximálně prodat své schopnosti. Proti Beer Ševě po dvou minutách na hřišti asistoval u branky Jana Kopice, v neděli s Bohemians šel na plac v 81. minutě. V závěrečné desetiminutovce se dostal ke dvěma zajímavým střeleckým možnostem a nebyl daleko od gólu. „Věřili jsme v jeho schopnosti, které má. Je součástí týmu,“ pravil Vrba po duelu s izraelským mistrem. Po výhře nad Bohemians zase naznačil, že Ivanschitz (stejně jako Zeman) dostane větší prostor ve čtvrtek proti Opavě.   

  • TOMÁŠ NECID (útočník, Slavia)

    Slavia - Brno: Slávisté se dočkali – Necid se trefil hlavou a je to 1:0
    Video se připravuje ...

    Posily na poslední chvíli Slavii vyšly. Kromě záložníka Miroslava Stocha se rychle chytil také Tomáš Necid. Za měsíc v červenobílém už stihnul pět gólů. Záskok za zraněného Milana Škodu se jeví momentálně rovnocenně. Po trefách v Evropské lize a MOL Cupu přidal proti Brnu i první trefy v domácí soutěži. Podle Horsta Siegla se ještě může zlepšovat. „Ještě se mi zdá, že by byl úplně v pohodě. Chybí mu trochu předvídavost. Ale dva góly proti Brnu jsou dva góly,“ řekl bývalý vyhlášený střelec ve studiu O2 TV Sport.

  • HALIL ALTINTOP (záložník, Slavia)

    Slavia - Brno: Halouska drží Brno – vychytal Altintopa
    Video se připravuje ...

    Velká očekávání před sezonou, pak sílící rozpaky. Altintopova pověst se nyní zase šplhá u slávistických fanoušků vzhůru. Už v pohárovém utkání proti Třinci naznačil turecký záložník zlepšení, proti Brnu ho potvrdil. Tentokrát byl vidět, i když především kvůli řadě neproměněných šancí. Ale laxní přístup z dřívějška je pryč. „Byl to nejspíš Halilův nejlepší výkon ve Slavii. Je škoda, že mu to tam aspoň jednou nespadlo, protože jeho dnešní výkon si zasloužil korunovat gólem,“ chválil i kouč Jaroslav Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud