10. listopadu 2017 • 14:38

Pomohly odchody i jízda v Evropě. Sparta je po dvanácti letech v zisku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta hlásí dobré zprávy. Zatímco na poli sportovním se jí nedaří plnit její vytyčené cíle, v rámci hospodaření se jí po 12 letech dokázalo dosáhnout zisku. Za uplynulou sezonu Letenští skončili v zisku 22,6 milionu korun. Informaci přinesl server E15.cz.



V minulé sezóně sice Spartě patřila v české lize až třetí příčka, ale na druhou stranu může být nadmíru spokojená se svým hospodařením. Díky dobrým výsledkům v základní části Evropské ligy a prodeji několika klíčových hráčů, skončil klub v zelených číslech.

Ačkoliv Pražané udělali dražší investice do Václava Kadlece (73 milionů korun), Bogdana Vatajelua (cca 30 milionů) a Vjačeslava Karavajeva (cca27 milionů), hospodaření pomohly tržby z přestupů  Patrika Schicka do Sampdorie Janov (108 milionů), Ladislava Krejčího (108 milionů) a Jakuba Brabce (cca 63 milionů).

Tak skvělý finanční výsledek klub nepamatuje za posledních dvanáct let. Je totiž druhým nejlepším za dobu, co nejslavnější český fotbalový klub patří J&T a Danielu Křetínskému, který je vládcem Energetického a průmyslového holdingu (EPH).

Více informací o hospodaření AC Sparta Praha fotbal čtěte na webu E15.cz ZDE >>>.

Útočník Sparty Václav Kadlec při derby se Slavií
Útočník Sparty Václav Kadlec při derby se Slavií

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud