7. prosince 2017 • 16:20

Baroš vyvázl bez stopky. Za nadávky sudímu zaplatí 100 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise fotbalové ligy potrestala kapitána Ostravy Milana Baroše pokutou 100 tisíc korun za vulgární výroky na adresu rozhodčího Jana Jílka po pátečním prvoligovém utkání na hřišti Slavie, kde Baník prohrál 1:2. Baroš se po utkání zlobil na sudího, že po zákroku na něj neodpískal pokutový kop, a při odchodu ze hřiště vulgárně nadával. Nicméně první jarní kolo se zkušeného fotbalisty týkat stejně nebude, jelikož bude pykat za čtvrtou žlutou kartu.



"Kde je ten zk****syn? Doufám, že o tom budete psát zase aspoň čtyři dny," křičel Baroš po utkání. Komise posoudila ze záběrů televizních kamer jeho projev a došla k závěru, že šlo o disciplinární přečin "pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám".

"Neposuzovali jsme to, jak se hráč choval na hřišti, protože to posuzoval rozhodčí. My řešili jeho chování při odchodu do kabin a vzhledem k tomu, jaké to bylo intenzity a délky, tak jsme se rozhodli pro tuto výši pokuty," řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Šéf disciplinárky: Pokuta? Baroš se omluvil, nezapíral a vysvětloval
Video se připravuje ...

"Myslíme si, že v tomto případě jde o adekvátní trest. Hráč přestřelil výrazně, tomu odpovídá výše pokuty. Byly to ale spíše výstřiky frustrace než že by to bylo v přímé konfrontaci se sudím," doplnil Baček.

Barošovi hrozil i zákaz startu, k tomu však komise kvůli polehčujícím okolnostem nesáhla. "Přihlédli jsme k polehčujícím okolnostem, že se hráč sudímu omluvil, na komisi přišel, nic nezapíral, vysvětlil nám, proč k tomu došlo. To mělo vliv na formu trestu," připustil Baček.

Kromě ostravského kapitána si vzala Disciplinární komise na paškál také fanoušky Baníku. Klub potrestala za jejich nevhodné chování během utkání v Edenu pokutou 80 tisíc korun a zákazem výjezdu fanoušků na jedno soutěžní ligové utkání ve venkovním utkání s SK Slavia Praha v soutěžním ročníku 2018/19 s podmíněným odkladem do doby konání tohoto utkání. 

Přišel vysvětlovat vulgarity. Milan Baroš dorazil na jednání disciplinární komise
Video se připravuje ...

Slavia - Ostrava: Rozzuřený lídr Baníku! Baroš řve po odpískání na Jílka
Video se připravuje ...

Slavia - Ostrava: Jako souboj dvojčat. Danny se strká s Barošem
Video se připravuje ...

Slavia - Ostrava: Baroš se zlobí – Jílek mu neodpískal jasnou penaltu
Video se připravuje ...

Milana Baroše při utkání Baníku se Slavií naštvalo, že na něj nebyla odpískaná penalta
Milana Baroše při utkání Baníku se Slavií naštvalo, že na něj nebyla odpískaná penalta

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud