5. prosince 2015 • 12:40

Neprůstřelný gólman: Za nuly platím, ale taxík po rozlučce stál víc

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáctkrát nastoupil Petr Kobos na podzim mezi tyče divizní Olympie Hradec Králové a hned v deseti případech nedostal ani gól. „Tolik nul jsem nikdy neměl, bývaly dvě nebo tři, takže mám na pár let vybráno,“ směje se skvostné bilanci osmatřicetiletý gólman. „Celé je to zásluha týmu, bez nich bych to nedokázal. Mám skvělé spoluhráče,“ dodává lídr soutěže Sportu sledující neprůstřelnost brankářů.



Olympia má výborný tým, řada hráčů má zkušenosti z nejvyšší soutěže, a nejspíš i proto vládne suverénně divizi C. Hradecké mužstvo válcuje konkurenci a Kobos je často v situaci, kterou brankáři zrovna nemilují. Soupeři mají třeba dvě šance zápas a on musí ukázat, co umí.

„Byl jsem zvyklý nastupovat za týmy, kde jsem si pořádně zachytal. Samozřejmě mám radši, když jsem v permanenci. Tohle je daleko složitější,“ tvrdí gólman. „Taky jsem měl i štěstí, stalo se, že mě třeba soupeř trefil z malého vápna,“ směje se.

„Tým mu pomáhá, ale on ty své jednu, dvě šance vždycky chytí,“ podporuje brankářskou jedničku trenér Michal Lesák.

I kdyby Kobos nesledoval, kolik čistých kont v sezoně nasbíral, má o tom dokonalý přehled. Hlídá mu to totiž pokladník divizního celku. „Počítá nuly a já za ně platím, nejsou to žádné astronomické sumy,“ směje se.

Stejně prý jdou peníze do hráčské kasy a po skončení podzimu si za ně s týmem užil rozlučku. Tým dohrál zápas v poledne, oslavu ale končil až nad ránem. „Domů jsem jel taxíkem, mám to padesát kilometrů, takže jsem zaplatil víc, než klukům do kasy.“

I vzhledem k věku si působení v Olympii užívá. Raduje se z každého čistého konta. „Koukám se samozřejmě i na soutěž Sportu, říkám si, že bych třeba konečně něco vyhrál,“ směje se.

Pokud bude podobně neprůstřelný i na jaře, může se dostat na metu dvaceti nul. „Představit si to dovedu, i když se soupeři proti nám snaží vybičovat. Budu rád za každou nulu, a kdyby se nám povedlo vyhrát divizi, to by byl sen. Ale na to je ještě brzy,“ dodává.

Soutěž brankářů
1. Kobos (Olympia HK) Divize C 10 čistých kont
2. Pacanovský (Orlová) Moravskoslez. přebor 9
3. Švarc (Před. Kopanina) Pražský přebor 9
4. Mrázek (Chrudim) ČFL 8
5. Buček (Petřkovice) Divize E 8
6. Teringl (Rudolfov) Jihočeský přebor 8

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud