23. září 2014 • 19:20

Pohár FAČR: Jablonec přehrál Bohemku, Boleslav remizovala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v úvodním utkání osmifinále Poháru FAČR na hřišti vedoucího celku druhé ligy Viktorie Žižkov 1:1. Hosty poslal do vedení Jiří Skalák, za domácí vyrovnal pět minut před koncem Radek Voltr, který předtím zahodil penaltu. V druhém dnešním duelu Jablonec zdolal Bohemians 1905 2:0. Odvety se hrají za dva týdny.



Boleslav nastoupila v silné sestavě, ale na domácí to dlouho nestačilo. Žižkov mohl do vedení poslat ve 14. minutě Súkenník, jenže před prázdnou brankou ho včas odzbrojil Navrátil.

Zleva David Hovorka Jiří SkalákFoto Kateřina Korunková (Sport)

Viktoria pokračovala v náporu, nedokázala ho však využít a z ojedinělé akce udeřili hosté. Ve 44. minutě ubránili roh, na dlouhý nákop si naběhl Skalák a obloučkem otevřel skóre.

Ve druhé půli Boleslav, která o přestávce vystřídala zraněného Tavarese, vyrovnala a kontrolovala hru. Přesto nabídla Žižkovu velkou šanci na vyrovnání. V 73. minutě fauloval Kysela pronikajícího Súkenníka, ale Voltr nařízenou penaltu poslal nad břevno.

Když už to vypadalo na těsné vítězství favorita, Voltr napravil své zaváhání a pět minut před koncem srovnal. Žižkov tak může pomýšlet na skalp třetího prvoligového celku, v poháru už dokázal vyřadit Slavii a Jihlavu.

Jablonec si s Bohemkou poradil

V Jablonci oba trenéři oproti poslednímu ligovému utkání protočili sestavy. Kouč Bohemians Roman Pivarník udělal dokonce sedm změn, stejně jako domácí Jaroslav Šilhavý dal šanci náhradnímu gólmanovi.

Jablonec byl v souboji čtvrtého s šestým týmem ligy od začátku aktivnější a v koncovce si počínal lépe než při sobotní bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. V desáté minutě ještě Moulisovi zkazila radost tyč, o pět minut později už ale otevřel skóre.

Po změně stran zlomil své střelecké prokletí z posledních zápasů Martin Doležal, který dorazil míč do sítě po zákroku hostujícího Havránka. Třetí gól mohl přidat Rossi, ale dvakrát jeho pokus zastavila konstrukce branky. I tak Jablonec stejně jako v polovině srpna v lize nad "klokany" zvítězil a vytvořil si výhodnou pozici do odvety v Ďolíčku.

Pohár FAČR pokračuje dalšími dvěma zápasy ve středu.

Viktoria Žižkov - Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 85. Voltr - 44. Skalák. Rozhodčí: Kocourek.

Sestava M. Boleslavi: Miller - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Bartl, Ščuk, Tavares (46. Ďuriš), Skalák (73. Zahustel) - Wágner, Magera. Trenér: K. Jarolím.

Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 15. Moulis, 51. Martin Doležal I. Rozhodčí: Franěk.

Sestavy:

Jablonec: Špit - Romera, M. Kysela, Pernica, F. Novák - Loučka, Rossi - Crnkič (82. Kopic), M. Pospíšil (63. Mingazov), Moulis - Martin Doležal I. (73. Jun). Trenér: Šilhavý.

Bohemians: Havránek - Kalina (58. Mosquera), Cseh, Šmíd, Šírl - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Engelmann - Nerad (76. Bratanovič) - Lietava (58. Mikuš). Trenér: Pivarník.

Zleva Zdeněk Folprecht Michal Ďuriš
Zleva Zdeněk Folprecht Michal Ďuriš

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud