18. září 2014 • 21:00

Pokořená Sparta! Letenští přišli o slibné vedení a padli v Neapoli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty nezvládli vstup do základní skupiny Evropské ligy. Na půdě italské Neapole prohráli 1:3. Začátek utkání přitom patřil letenskému týmu. Hosté šli do vedení 1:0 po brance Josefa Hušbauera, to ale nevydrželo dlouho. Domácí z penalty vyrovnali a posléze i otočili stav utkání ve svůj prospěch.  Utkání jsme sledovali ONLINE na portálu iSport.cz



ONLINE přenos z utkání Neapol - Sparta  ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 9. • 21:05
SSC Neapol
SSC Neapol
3:1
ONLINE
18. září
21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 23. Higuaín, 52. Mertens, 80. Mertens

Hosté: 14. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rafael Rafael Cabral – Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos – Callejón (84. David López), Gargano, Inler, Mertens – Hamšík (C) (82. Zúñiga) – Higuaín (70. Michu).

Hosté: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Brabec, Nhamoinesu – Mareček, Matějovský – Dočkal (75. Konaté), Hušbauer (78. Bednář), Krejčí – Lafata (C) (85. Schick).

Náhradníci

Domácí: Andújar, Maggio, Zúñiga, López, Michu, Insigne, Zapata

Hosté: Štěch, Švejdík, Vacek, Konaté, Breznaník, Bednář, Schick

Karty

Domácí: Mertens

Hosté: Nhamoinesu, Bednář

Rozhodčí

Kevin Blom – Patrick Langkamp, Bas van Dongen – Mario Diks (všichni Nizozemsko)

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Sparta začala zakřiknutě, domácí toho ale nedokázali využít a naopak prakticky z první vážné akce pražského celku inkasovali. Krejčího centr srazila obrana Neapole na roh, po něm se k odraženému míči dostal Hušbauer a střelou o tyč skóroval.

Vedení však Spartě nevydrželo ani deset minut. Hamšík po individuální akci trefil břevno, ale po dorážce Callejóna zahrál padající Costa rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Brankář Bičík sice vystihl směr, bývalý střelec Realu Madrid Higuaín přesto vyrovnal.

Ve 33. minutě mohla jít Neapol do vedení, ale Callejónova tvrdá rána z vápna skončila pouze na břevně. Vzápětí zahrozila i Sparta, jenže po pěkné kombinaci ve vápně Neapole trefil Matějovský pouze blokující obránce.

Smutek sparťanských fotbalistů po utkání v Neapoli.
Smutek sparťanských fotbalistů po utkání v Neapoli.

Nerozhodný stav po přestávce vydržel šest minut. Higuaín přešel přes Krejčího, odcentroval a Mertens ve skluzu tečoval míč do branky. Po hodině mohlo být se Spartou ještě hůř, ale Hamšík z dorážky mířil vysoko nad a v 66. minutě neplatil Mertensův gól kvůli hraní rukou.

Devět minut před koncem už ale belgický reprezentant po slalomu mezi hostujícími obránci přidal regulérní branku a ukončil černou sérii Neapole proti českým klubům. Italský celek totiž v předchozích čtyřech zápasech s nimi uhrál jedinou remízu.

Sparta, kterou ještě v nastavení zachránil od čtvrtého gólu skvělým zákrokem Bičík, se naopak ani na jedenáctý pokus nedočkala v Itálii vítězství.

Zápas 1. kola základní skupiny I fotbalové Evropské ligy:

SSC Neapol - Sparta Praha 3:1 (1:1)

Branky: 51. a 81. Mertens, 22. Higuaín z pen. - 14. Hušbauer. Rozhodčí: Blom - Langkamp, Van Dongen - Makkelie, Janssen (všichni Niz.). ŽK: Mertens - Costa.

Sestavy:

Neapol: Cabral - Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, Inler - Callejón (84. D. López), Hamšík (82. Zúňiga), Mertens - Higuaín (69. Michu). Trenér: Benítez.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J.

Brabec, Costa - Hušbauer (78. Bednář), Mareček, Matějovský - Dočkal (75. Konaté), L. Krejčí - Lafata (84. Schick). Trenér: Lavička.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud