25. listopadu 2015 • 17:53

Ščasný se k 3-5-2 s Asterasem nevrátí. A pomáhal překladatelce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úvodním utkání ve skupině Evropské ligy v Tripolisu dostal trenér fotbalistů Sparty Zdeněk Ščasný dvouzápasový trest kvůli ostré kritice rozhodčích, do kterých se pustil poté, co jeho týmu v závěru neuznali vítězný gól a zápas skončil 1:1. Ve čtvrtek čeká letenský celek domácí odveta s Asterasem, osmapadesátiletý kouč prý už ale na křivdu vůbec nemyslí.



"Je to naprosto za námi. Kdybychom k zápasu přistupovali s pocitem křivdy, tak by to byla sebevražda," řekl Ščasný na tiskové konferenci. "Není to ani tak, že bychom si zakazovali na to myslet, prostě je to pryč. Navíc je to úplně jiný zápas, za jiných okolností a v jiných kulisách," dodal.

Kouč Sparty Ščasný: Hrát s pocitem křivdy z Tripolisu by byla sebevražda
Video se připravuje ...

Proti Asterasu půjde Spartě o hodně, protože si kolo před koncem může zajistit postup do play off. Musí však zvítězit a APOEL Nikósie nesmí vyhrát na hřišti německého favorita Schalke. "Víme, za jakých okolností můžeme postoupit. Ale ani Tripolis není bez šance a určitě se sem přijede rvát o postup. Já bych to na jejich místě udělal," uvedl Ščasný.

"Nepředpokládám, že APOEL vyhraje na Schalke a zároveň věřím, že svůj zápas v domácím prostředí zvládneme a zajistíme si již ve čtvrtek postup," doufá kouč, který díky svému dlouholetému angažmá v Řecku mohl pomoci i překladatelce. Ta zapomněla, co říkal v češtině, tak jí doplnil řecky.

Sparta má za sebou na domácí scéně sérii dvou porážek, když nezvládla první osmifinále poháru v Pardubicích a po prohře v Liberci přišla o vedení v ligové tabulce. Ščasný však duel s Asterasem jako reparát nebere. "Neberu to jako klíčový zápas podzimu, ale jako velmi důležité utkání," prohlásil.

Ščasný v Liberci řádil. Štval ho sudí, vylétl i na Trpišovského
Video se připravuje ...

Pro duel s Řeky se Ščasný vrátí k rozestavení 4-3-3, varianta 3-5-2 prý byla jen na Liberec.

V Evropské lize Sparta spolu se Schalke ještě neprohrála, na kontě má však jen jednu výhru a tři remízy. "Chtěl jsem samozřejmě vyhrát všechno, ale problém s tím nemám. Máme šest bodů a beru to jako skutečnost, kterou už nezměním. Navíc remízy se Schalke beru jako dobré vystoupení," řekl trenér Sparty.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:0, Letenské popravil parádou Delarge
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ VIDEO: Vzteklý kouč, souboje na krev. Jak Liberec zlomil Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud