23. dubna 2014 • 10:30

Mourinho přehlíží Kalase: Zranil se Terry, nemáme další obránce

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až tohle uslyší Tomáš Kalas, dost možná vyletí z kůže. Trenér Chelsea José Mourinho v něm nevidí už ani potencionální náhradu za zraněné obránce. Po včerejším semifinálovém zápase Ligy mistrů s Atlétikem Madrid (0:0) litoval ztráty kapitána Johna Terryho a dodal, že na lavičce neměl jedinou alternativu. Co naplat, že tam devadesát minut Kalas proseděl.



Tomáš Kalas (vpravo) mezi náhradníky při jiném utkáníFoto profimedia.cz
Mourinho včera pro televizní stanici Sky Sport Italia potvrdil, že vykloubené rameno ukončilo sezonu Petru Čechovi. A smutně hovořil také o Johnu Terrym, který prý stihne nejdřív případné finále Ligy mistrů.

Zejména pro české fanoušky ale doplnil hodně zvláštní větu: „Terryho ztráta byla závažná, protože jsme na lavičce neměli další obránce.“

Zapomněl snad na Tomáše Kalase, který celý zápas s Atlétikem proseděl mezi náhradníky?

Český obránce si už mockrát veřejně postěžoval na způsob, jakým se v Chelsea zachází se střídajícími hráči. V rozhovoru pro deník Sport už začátkem března uvedl, že s Mourinhem komunikuje minimálně a kvůli malé herní vytíženosti chce po sezoně z Chelsea odejít. V talk show Jana Krause vtipkoval, že je jen „tréninkovým kuželem“ pro důležitější hráče londýnského klubu.

Mourinho přitom před sezonou slíbil Kalasovi, že ho nasadí zhruba do dvaceti zápasů. Zranění však reprezentanta přibrzdilo a portugalský kouč ho od té doby přehlíží. V letošní sezoně nastoupil pouze do dvou zápasů: proti Arsenalu odehrál jednu minutu, v Lize mistrů s Galatasarayem pouze několik vteřin.

José Mourinho a Tomáš KalasFoto profimedia.cz
Teoreticky by Kalas ovšem mohl nastoupit v neděli proti Liverpoolu. Mourinho si postěžoval na vedení Premier League, které odmítlo zápas přesunout na jiný termín. A tak bude šetřit hráče pro odvetný zápas s Atlétikem.

„Prioritou není Premier League, ale Liga mistrů,“ potvrdil Mourinho. „Skutečnost, že se hraje už v neděli, je problém. Přitom jsme v pohárové Evropě jediným anglickým klubem. Španělská liga má čtyři zástupce a udělala jim takové podmínky, aby byli úspěšní. Bohužel my hrajeme v neděli, nikoli v sobotu nebo pátek.“

Chelsea musí vyřešit také absence ve druhém utkání s Atlétikem. Kromě zraněných hráčů ( Čech , Terry, možná Hazard i Eto’o?) totiž do odvety nezasáhnou ani vykartovaní Frank Lampard a John Obi Mikel.

„Včera jsme ztratili další čtyři hráče, ale budeme bojovat. Vrátí se Ivanovič a gólman Schwarzer ukázal, že se na něj můžeme spolehnout. Navíc Ashley Cole, který nastoupil po delší době, podal naprosto úžasný výkon. Ale pokud máme hrát příští týden s dětmi, tak budeme hrát s dětmi,“ nedělá si starosti Mourinho .

Je otázkou, jestli za „dítě“ považuje i dvacetiletého Tomáše Kalase.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud