22. dubna 2014 • 22:44

Chelsea i bez Čecha udržela čisté konto, s Atlétikem hrála 0:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali 0:0 na hřišti Atlética Madrid. Londýnský tým přišel už v 18. minutě o brankáře Petra Čecha, který se po prvním rohovém kopu zranil a musel odstoupit. Vyšetření na madridské klinice podle serveru španělského listu AS ukázalo, že si vykloubil rameno. Odveta se hraje příští středu na stadionu Stamford Bridge.



Čech sice míč z Kokeho rohu vytáhl nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a okamžitě signalizoval střídání. Po zhruba tříminutovém ošetřování českého brankáře vystřídal veterán Schwarzer. Australský gólman se v 41 letech a 198 dnech stal nejstarším fotbalistou, který kdy nastoupil ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

Hned v úvodu tak na stadionu Vicenteho Calderóna skončil brankářský souboj Čecha s jeho potenciálním belgickým nástupcem Courtoisem, jenž hostuje v Atléticu právě z Chelsea.

Madridské mužstvo bylo v prvním poločase střelecky aktivnější, ale Schwarzera spíše jen rozchytávalo. Garcíova hlavička pak mířila vedle, podobně jako Suárezova tvrdá rána z dálky.

Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil a Chelsea se soustředila především na defenzivu. V 73. minutě musel předčasně do šaten kvůli zranění také kapitán anglického týmu Terry.

Atlético se v závěru snažilo stupňovat tlak, ale znovu postrádalo přesnost v koncovce. Čtvrt hodiny před koncem přímý kop Gabiho dobře vyrazil Schwarzer. Poté mířili mimo tři tyče střídající Turan i García.

Chelsea, na jejíž lavičce zůstal český obránce Tomáš Kalas, mohl v poslední minutě zařídit výhru Luiz, jenže ze zajímavého přímého kopu také překopl branku. Atlético tak jako jediný tým v této sezoně LM udrželo neporazitelnost.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0
ONLINE
22. dubna
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Sestavy

Domácí: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Raúl García (86. David Villa), Gabi (C), M. Suárez (80. J. Sosa), Koke – D. Costa, Diego (60. Turan).

Hosté: Čech (18. Schwarzer) – Azpilicueta, Cahill, Terry (C) (72. Schürrle), Cole – Ramires, Mikel, Lampard (C), Luiz, Willian (90+4. Ba) – Torres.

Náhradníci

Domácí: Aranzubia, Alderweireld, Tiago, Turan, Rodríguez, Sosa, Villa

Hosté: Schwarzer, Kalas, Oscar, Schürrle, van Ginkel, Ake, Ba

Karty

Domácí: Gabi, Miranda

Hosté: Lampard, Mikel, Ba

Rozhodčí

Eriksson – Klasenius, Wärnmark

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Rozhodující moment semifinále? Raul García z Atlétika Madrid naráží do Petra Čecha, který se při pádu zranil a musel střídat
Rozhodující moment semifinále? Raul García z Atlétika Madrid naráží do Petra Čecha, který se při pádu zranil a musel střídat

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud