27. listopadu 2014 • 04:58

Vaclík vs. Ronaldo: Dvakrát hvězdu vychytal, jednou neměl šanci

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý zápas proti jednomu z nejlepších fotbalistů planety zvládl opět bez chyby. Přesto musel brankář Basileje Tomáš Vaclík jednou po zásahu hvězdy Realu Madrid Cristiana Ronalda lovit míč ze sítě. Jinak si ale na českém gólmanovi Portugalec zuby vylámal. „Bílému baletu“ i přesto jediný gól stačil na tři body, ve Švýcarsku zvítězil 1:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 11. • 20:45
FC Basilej
FC Basilej
0:1
ONLINE
26. listopadu
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí:

Hosté: 35. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Vaclík – P. Degen (76. Hamoudi), Schär, Suchý, Safari – Frei (C) (83. Díaz) – González, Elneny, Zuffi (87. Kakitani), Gashi – Embolo.

Hosté: Navas – Arbeloa, Varane, Ramos (C), Coentrão – Isco (90+3. N. Fernández), Kroos – Bale, Rodríguez (89. Marcelo), Ronaldo – Benzema (71. Illarramendi).

Náhradníci

Domácí: Vailati, Samuel, Delgado, Díaz, Hamoudi, Calla, Kakitani

Hosté: Casillas, Marcelo, Fernández, Illarramendi, Medrán, Torró, Hernández

Karty

Domácí: P. Degen, Suchý, Schär

Hosté: Ramos, Coentrão

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (všichni Srbsko)

Stadion

St. Jakob-Park (Basilej)

Vaclík měl v domácím duelu s Realem mnohem méně práce než v zápase na Santiago Bernabéu. Basilej, nejspíš poučená pětigólovým debaklem, hrála mnohem defenzivněji než v prvním vzájemném zápase.

Přesto se český reprezentant dokázal předvést. Hned ze začátku utkání stáhl sebevědomě do rukavic složitý centr, přestože kolem něj bylo několik spoluhráčů i protivníků. „Jeho pohoda a vnitřní klid jsou hodně vidět,“ komentoval to v České televizi bývalý brankář Petr Kostelník.

Výbornou formu dokázal Vaclík i o několik minut později. Tentokrát se proti němu poprvé postavil Ronaldo , střelou ze strany ho ale nepřekonal. Jinak tomu bylo ve 35. minutě, kdy Portugalec zasunul míč do prázdné branky po přihrávce Benzemy .

VIDEO | Gól Ronalda, na který neměl Vaclík nárok

Vaclík nemohl proti gólu nijak zasáhnout. Jak potvrzoval Kostelník, proti Benzemovi vyrazil dobře, francouzský kanonýr to ovšem provedl brilantně. Brankář Basileje na jeho přihrávku nedosáhl a Ronaldo už měl pozici snadnou.

„Bavil jsem se o tom s trenérem gólmanů hned po zápase a asi jsem to risknul dobře. Mrzí mě jen, že jsem ten míč nedokázal alespoň škrtnout, Cristiano by ho možná přeběhl,“ glosoval gólovou situaci Vaclík pro Českou televizi.

Přímo pistolnický souboj mezi Ronaldem a Vaclíkem se pak udál v 51. minutě. Portugalec se postavil k přímému kopu, český gólman reagoval jen dvěma hráči ve zdi. Na střelu si evidentně věřil. A nezklamal. Nebezpečný projektil vyrazil na roh.

„Nebylo to o tom, že bych si extra věřil. Dal jsem si do zdi dva hráče, protože jsem chtěl lépe vidět na míč,“ tvrdil skromně hrdina okamžiku.

To bylo od Vaclíka vše. Ne jeho vinou, ale spíše udržovací hrou Realu. Madridský klub však nadále hrozil s brejků, ovšem Ronaldo střílel nejdříve mimo, Gareth Bale zase napálil tvrdou ranou jen břevno.

Vaclíkova Basilej, v jejíž sestavě nechyběla ani druhá tradiční opora Marek Suchý, i přes velkou snahu s výsledkem utkání již nic neudělala. Po prohře 0:1 sice zůstala druhá, v posledním utkání ale nesmí prohrát na hřišti Liverpoolu.

Z V R P Skóre B
1. Real 6 6 0 0 16:2 18
2. Basilej 6 2 1 3 7:8 7
3. Liverpool 6 1 2 3 5:9 5
4. Ludogorets 6 1 1 4 5:14 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud