18. února 2015 • 04:59

Vychytal i Zlatana! Courtois zachraňoval Chelsea skvělými zákroky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nejlepší brankářská dvojice planety? Pravděpodobně ano. Thibaut Courtois dostal v brance Chelsea přednost před Petrem Čechem a vedl si náramně. V úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti PSG předvedl několik klíčových zákroků, bez kterých by londýnský celek těžko uhrál cennou remízu 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 2. • 20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
1:1
ONLINE
17. února
20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 54. Cavani

Hosté: 36. Ivanović

Sestavy

Domácí: Sirigu – van der Wiel, Silva (C), Marquinhos, Maxwell – Verratti, Luiz, Matuidi – Lavezzi (81. Pastore), Ibrahimović, Cavani.

Hosté: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matić – Willian (79. Cuadrado), Fàbregas (84. Oscar), E. Hazard – D. Costa (81. Rémy).

Náhradníci

Domácí: Douchez, Camara, Digne, Kimpembe, Rabiot, Pastore, Bahebeck

Hosté: Čech, Luís, Zouma, Oscar, Drogba, Rémy, Cuadrado

Karty

Domácí: van der Wiel, Verratti

Hosté: Ivanović, Fàbregas

Rozhodčí

Cüneyt Çakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni TUR)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Ligový duel s Evertonem (1:0) odchytal Petr Čech . Klíčovými zákroky přispěl k výhře, vychytal páté čisté konto v aktuálním ročníku Premier League. Ikoně Chelsea to ale nebylo nic platné, v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Paříži proti PSG dostal přednost mladší Thibaut Courtois.  

Brzy třiadvacetiletý Belgičan ale rovněž ukázal úroveň extratřídy. Pohotově vyřešil několik ožehavých situací a zachránil Chelsea od inkasování druhé branky. S vyrovnávací hlavičkou Cavaniho těžko mohl něco dělat. 

„To, co měl chytit, chytil. Ukázal, proč je v Chelsea jednička. Potvrdila se slova José Mourinha, že Chelsea má dva vynikající gólmany, kam patří i Petr Čech,“ pochválil Courtoise ve studiu Prima Cool trenér František Straka.

Courtoisovi mohli po zápase děkovat všichni spoluhráči, jak je báječným způsobem podržel. Stejně jako Čech prokazuje obrovskou kvalitu. „Oba jsou extratřída. Petr to předvedl v minulém zápase, kdy vytáhl dva fantastické zákroky. Teď se do brány vrátil Courtois a zase nám pomohl on. Bez něj by to asi neskončilo 1:1. Máme štěstí, že máme tak skvělé brankáře,“ ocenil kvality brankářské dvojice kapitán John Terry.

Co všechno Courtois předvedl?

11. minuta

První ožehavá situace úterního duelu. PSG se snažilo vyzrát na defenzivní hradbu Chelsea vysokými centry, což se technicky vyspělému týmu dařilo. Centry ze stran přistály v rychlém sledu nejdřív na hlavě Matuidiho, poté nebezpečně zakončoval Zlatan Ibrahimovic. V obou případech stál na brankové čáře pozorný Courtois a balon do sítě nepustil.

34. minuta

Asi nejvýraznější chvíle belgického čahouna. Po nacvičeném signálu se při rohu Lavezziho odpoutal na přední tyč Cavani. Trkl do balonu, ale pohotový Courtois stihl zareagovat. "Courtois to výborně chytil, ale hlavička by asi i tak skončila na tyči," poznamenal ve studiu Prima Cool bývalý obránce Sparty, Juventusu i reprezentace Zdeněk Grygera.

60. minuta

Zlatan Ibrahimovic zažehl motory a ukázal svou sílu. Jako tank se probil až do vápna, míč si dal na levačku. Proti němu ale bleskově vyrazil Courtois a nohou nebezpečný pokus vyrazil. Poté měla jednička Chelsea štěstí. Míč se odrazil k volnému Lavezzimu, ten dorážkou trefil na brankové čáře stojícího Azpilicuetu.

92. minuta

Další klíčový moment. Chelsea od porážky zachránil znovu pozorný Courtois. Ve vápně se dokázal uvolnit Ibrahimovic. Naskočil si na hlavičku, jenže míč na posledníé chvíli opět vyrazil skvělý Courtois.   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud