14. února 2017 • 23:30

TRAPAS Barcelony! Messi jen ztrácel míče, Draxler si dělal srandu z beka

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle byla prvotřídní senzace. PSG v osmifinále Ligy mistrů na domácí půdě naprosto zničilo favorizovanou Barcelonu a uštědřilo jí debakl 4:0. Co víc, naprosto zasloužený. Pařížané byli po celý zápas lepším týmem a svěřenci Luise Enriqueho jejich tempu vůbec nestíhali. A největší hvězdy Barcelony Lionel Messi s Luisem Suárezem? Nula, nula, nic. Tohle budou v hrdém katalánském klubu skousávat těžko.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 2. • 20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
4:0
ONLINE
14. února
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 18. Di María, 40. Draxler, 55. Di María, 72. Cavani

Hosté:

Sestavy

Domácí: Trapp – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Verratti (69. Nkunku), Rabiot, Matuidi (C) – Di María (61. Lucas Moura), Cavani, Draxler (86. Pastore).

Hosté: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – A. Gomes (58. Rafinha), Busquets, Iniesta (C) (73. Rakitić) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Moura, Pastore, Aréola, Maxwell, Aurier, Ben Arfa, Nkunku

Hosté: Rakitić, Suárez, Rafinha, Cillessen, Alcácer, Digne, Mathieu

Karty

Domácí: Rabiot

Hosté: A. Gomes, Busquets, Rafinha

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. Polsko)

Stadion

Parc des Princes, Paříž (kapacita: 48 428)

PSG ukázalo hned v začátku, že se Barcelony vůbec nebojí. Nejenže byli domácí hráči aktivnější, ale neváhali ani kombinovat ve svém vlastním pokutovém území. Tak trochu po vzoru svého soupeře. Jenže toho naopak k ničemu nepouštěli.

Hostující borci navíc jakoby ještě zůstali myšlenkami někde jinde. Záloha Barcelony nebyla vůbec ve hře a to se samozřejmě dotklo i největších ofenzivních hvězd. Jediným, kdo alespoň občas zahrozil, byl Neymar. Ale to bylo zatraceně málo.

Trest přišel brzy. V 18. minutě se postavil k přímému kopu domácí Ángel di María a trefil se parádně. Kdo čekal reakci hostů, musel být zklamán. Žádná se totiž nekonala. Právě naopak. PSG bylo nadále jasně lepším týmem a gólman Ter Stegen se musel ohánět.

Pět minut před poločasem už ale ani on neměl šanci. Záložník Julian Draxler na něj postupoval po skvělé kolmici sám a nemýlil se. Tvrdou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Poločas snů pro pařížský tým.

PSG je šestým týmem, který dal v Lize mistrů Barceloně čtyři góly
PSG je šestým týmem, který dal v Lize mistrů Barceloně čtyři góly

A když začal ten druhý, k překvapení všech se nic nezměnilo. Čekali jste, že Messi a spol. rozjedou stíhací jízdu? Ani náhodou. Hvězdný Argentinec pouze ztrácel míče, právě po jeho chybě padl jeden z gólů domácích. A nemusel být jediným.

Messi v tom ovšem nebyl sám. Úplně neviditelný byl kanonýr Luis Suárez, v záloze měl jen minimum míčů tradiční tvůrce Andrés Iniesta. A třeba krajní obránci Jordi Alba a Sergi Roberto neznamenali vůbec žádné nebezpečí.

Španěl měl naopak hodně práce v defenzivě. A nutno dodat, že dobře ji neplnil. Draxler s Di Maríou si z Roberta dělali s nadsázkou srandu. Hlavně Draxlerovu zasekávačku pravý bek Barcelony vůbec nestíhal.

I ve druhém poločase byli navíc domácí velmi efektivní. Už v 55. minutě se po další krásné individuální akci prosadil Ángel di María a gólový účet zápasu uzavřel necelých dvacet minut před koncem Édinson Cavani.

Barcelona? Ta se připomněla pouze jednou velkou šancí, když hlavou trefil tyčku stoper Samuel Umtiti. Fotbalový svět nechápal. „Takhle špatně jsem Barcelonu a Lionela Messiho ještě nikdy hrát neviděl,“ tvrdil například Gary Lineker.

Barcelona si tak před sebe postavila neuvěřitelně těžkou překážku. V odvetě bude muset PSG nasázet minimálně čtyři góly a žádný neinkasovat. Může to zvládnout?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud