2. srpna 2017 • 22:00

Plzeň - FCSB 1:4. Viktoria v Lize mistrů končí, rozhodl druhý poločas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle svěřencům Pavla Vrby nevyšlo. Fotbalisté Plzně si ani letos nezahrají skupinu Ligy mistrů. Svěřenci Pavla Vrby v domácí odvetě 3. předkola doma podlehli FCSB 1:4 a nenavázali na remízu 2:2 z Bukurešti. Viktorii čeká play off o postup do Evropské ligy, soupeře jim los přidělí v pátek.



Ve Štruncových sadech otevřel skóre ve 27. minutě z přímého kopu Mihai Balasa. V 64. minutě vyrovnal Michael Krmenčík, ale mezi 71. a 79. minutou skórovali Filipe Teixeira, Florin Tanase a Denis Alibec z penalty.

Plzeňští se ani v šestém pohárovém utkání nedočkali premiérové výhry nad rumunským soupeřem a doma mu i potřetí podlehli. Bývalá Steaua zopakovala úspěch z minulého roku, kdy ve stejné fázi soutěže vyřadila pražskou Spartu.

Plzeň nezvládla odvetu s FCBS na domácí půdě
Video se připravuje ...

Vrba udělal v základní sestavě dvě změny oproti zápasu v Rumunsku. Zraněného Limberského na pozici pravého obránce nahradil Řezník a místo stopera přepustil Hejdovi, jenž se vrátil po disciplinárním trestu.

Domácí se už po 20 vteřinách hry dostali do obrovské šance. Míč propadl k volnému Kopicovi, který ho však zblízka nedokázal dostat za vyběhnutého Nitu. Krmenčík se pak uvolnil přes tři spoluhráče, ale znovu trefil jen brankáře FCSB.

Plzeň nezvládla odvetu s FCSB. Nemůžeme si nechat dát tak laciné góly, litoval Hrošovský
Video se připravuje ...

Plzeň měla v úvodu převahu a v 18. minutě málem otevřela skóre. Hrošovský nákopem za obranu vyslal do úniku Krmenčíka a ten těsně minul branku.

Rumunský tým se dlouho jen bránil, ve 27. minutě však z první větší šance udeřil. K přímému kopu se postavil stoper Balasa a zhruba z 25 metrů zamířil přesně do horního rohu branky. Plzeň z podobné standardní situace inkasovala i v Bukurešti.

Domácí gól hodně zaskočil. O chvíli později Balasa z dalšího přímého kopu těsně přestřelil. Na nebezpečný centr Alibeca pak v plzeňské šestnáctce těsně nedosáhl volný Man.

Útočník Plzně Michael Krmenčík udeřil loktem soupeře a byl vyloučen
Útočník Plzně Michael Krmenčík udeřil loktem soupeře a byl vyloučen

Plzeň se ve druhém poločase dostala do pořádné šance až v 64. minutě a hned z toho byla branka. Po chybě obrany propadl míč k Řezníkovi, který našel volného Krmenčíka a ten hrudníkem vyrovnal. Reprezentační útočník se trefil i ve třetím soutěžním utkání nové sezony.

Radost Západočechů však trvala jenom chvíli. Po teči domácí obrany se míč dostal k Teixeirovi, jenž ho v 71. minutě nekompromisně napálil pod břevno. Za pět minut přidal pojistku FCSB po průniku za obranu Tanase a v 79. minutě proměnil Alibec penaltu po faulu Hořavy na Teixeiru. V závěru se ještě Krmenčík ohnal loktem po Momčilovičovi a dostal červenou kartu.

Kolaps, nechápu to, zlobil se Vrba po nezvládnuté odvetě s FCBS
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 65. Krmenčík

Hosté: 27. Balasa, 71. Teixeira, 76. Tănase, 79. Alibec

Sestavy

Domácí: Bolek – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Živulić (63. Hořava), Hrošovský – Petržela (54. Zeman), Kolář (C) (77. Bakoš), Kopic – Krmenčík

Hosté: Niță – Popescu (73. Achim), Balasa, Momčilović, Morais – Pintilii, Teixeira – Enache, Man (46. Larie), Tănase (83. Gnohéré) – Alibec (C)

Karty

Domácí: Petržela, Řezník, Živulič, Havel, Krmenčík, Hrošovský, Bolek, Bakoš, Krmenčík (č)

Hosté: Pintilii, Balasa, Grecu, Alibec

Rozhodčí

Alejandro Hernandez – Teodoro Sobrino, José Naranjo (všichni ESP)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 802 diváků

Chybami v obraně jsme si prohráli zápas, komentoval Hejda po nezvládnuté odvetě.
Video se připravuje ...

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud