2. srpna 2017 • 20:49

Borisov – Slavia 2:1. Pražané i přes prohru slaví postup a jistotu pohárů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně se natrápili. Ale zvládli to! Fotbalisté Slavie sice prohráli v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na půdě BATE Borisov 1:2, ale díky výhře 1:0 z prvního duelu mohou slavit. Svěřenci Jaroslava Šilhavého si zajistili postup do play off o Ligu mistrů. A i kdyby tam neuspěli, budou hrát na podzim Evropskou ligu. Do kasy tak přiteče minimálně 150 milionů korun. A sen o největší evropské soutěži žije.



V Borisově v šesté minutě otevřel po chybě slávistické defenzivy skóre Nikolaj Signěvič. Minutu před přestávkou vyrovnal hlavou jediný střelec prvního duelu Milan Škoda. Těsně po pauze sice domácí opět vedli díky Igoru Stasevičovi, ale postupový gól už nepřidali.

Slavia si postupem zajistila podzim v pohárech, v případě vypadnutí v závěrečném 4. předkole by přešla do základní skupiny Evropské ligy. Zároveň mají Pražané jistou prémii v přepočtu 146 milionů korun. Červenobílí usilují o druhý postup do skupiny Ligy mistrů, zatím si ji zahráli jen před deseti lety.

Slavia chtěla co nejdéle udržet čisté konto, Borisov ale vstoupil do odvety náporem a už na začátku šesté minuty smazal po chybě defenzivy hostů jednogólové manko.

Ve středu pole si neporozuměli Ngadeu s Jugasem, který odvrátil míč k Dragunovi. Jeho dlouhý nákop se pokusil dostat pryč brankář Laštůvka, vyběhl až před vápno, ale útočník Signěvič byl rychlejší a poslal míč k radosti téměř zaplněného třináctitisícového stadionu hlavou obloučkem do sítě. Slavia inkasovala ve třetím soutěžním duelu sezony první gól.

Červenobílí mohli odpovědět za dvě minuty, Dannyho střelu ale vytáhl gólman na roh. Pražané byli vývojem zaskočeni a v 19. minutě si oddychli, když Ivanič po slalomu přes dva protihráče minul střelou na zadní tyč.

Slavia v druhé části první půle přidala a ještě do pauzy si standardní situací pomohla k vyrovnání. Ve 44. minutě si na Dannyho roh naskočil Škoda a v těžké pozici poslal hlavou míč přesně k tyči. Kanonýr Slavie navázal na penaltu, kterou rozhodl úvodní vzájemný duel.

Domácí v tu chvíli potřebovali vstřelit k postupu dvě branky a té první se dočkali už po pár sekundách druhé půle. Gordějčukovu střelu ještě Laštůvka vyrazil, ale následně ho ranou do horního rohu překonal Stasevič.

Borisov vycítil šanci a v 55. minutě slávisté se štěstím zažehnali další nebezpečí. Signěvič si obhodil Laštůvku a míč před odkrytou brankou odvrátil až Deli. BATE ukazovalo, proč na domácím stadionu od loňského května prohrálo jediný zápas, a Slavii zle zatápělo. Pražané si v 78. minutě opět mohli pomoci standardkou, ale po Škodově hlavičce chyběly Jugasovi na zadní tyči centimetry. V nastavení domácí vyvinuli obrovský tlak a po Ivaničově střele těsně vedle si hosté zhluboka oddychli.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Útočník Slavie Milan Škoda střílí gól na půdě Borisovu
Útočník Slavie Milan Škoda střílí gól na půdě Borisovu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud