2. srpna 2017 • 18:08

Stramaccioni: Revoluce ve Spartě potřebuje čas. Hodnoťme až na jaře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Andrea Stramaccioni ví, že výsledky ani výkony fotbalistů Sparty v prvních zápasech pod jeho vedením nebyly ideální. Na tiskové konferenci před odvetou 3. předkola Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad, v níž jeho tým dohání ztrátu 0:2 z prvního zápasu, však zdůraznil, že jeho práce na Letné by se neměla hodnotit po dvou utkáních, ale až na jaře.



Sparta vstoupila do nové éry porážkou v Bělehradě, po které jí hrozí, že zaznamená nejhorší výsledek v pohárech od ostudy ve druhém předkole Evropské ligy s Häckenem v roce 2013. Domácí soutěž pak Pražané odstartovali domácí remízou 1:1 s Bohemians 1905.

"Klub udělal velkou změnu, přivedl hodně hráčů, trenéra s novou filozofií. Chápu, že první výsledky jsou špatné, ale musíme jít dál za naším cílem, protože když to vzdáme při první překážce, nikam se neposuneme," řekl italský kouč. "Jestli pokaždé, když narazíme na problém, uhneme doleva, potom doprava, tak se nikam neposuneme. Musíme jít pořád dopředu," uvedl.

"Každá revoluce potřebuje čas. A náš cíl je větší než jeden, nebo dva zápasy. Proto počkejme s hodnocením na jaro a pak si můžeme říct: Trenére, dobrá práce Nebo: Trenére, špatná práce," prohlásil. "Není podstatné, co je dobré pro Stramaccioniho, ale co je dobré pro Spartu," přidal bývalý kouč Interu Milán nebo Panathinaikosu Atény.

Stramaccioni: Nemůžeme uhnout z cesty, když se objeví problém
Video se připravuje ...

Rosický nejspíš opět až v průběhu zápasu

Před odvetou s Crvenou Zvezdou, ve které Sparta musí vymazat dvoubrankovou prohru ze Srbska, je Stramaccioni optimistou. "Budeme hrát útočně, ale ne bezhlavě. Nedělní zápas s Bohemians byla tvrdá lekce, protože zápas končí až po nastavení. Když budeme hrát jen část zápasu dobře, nemůžeme postoupit. Soupeř dokáže potrestat i jen pětiminutový výpadek v koncentraci," prohlásil.

Stramaccioni bude postrádat řadu hráčů, nastoupit by ale mohl bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Proti Bohemians 1905 odehrál závěrečných dvacet minut. Šlo o jeho teprve druhý start od loňského návratu z Arsenalu a vleklém zranění achilovky.

Proti Crvene Zvezdě Rosický nejspíš opět nastoupí až v průběhu zápasu. "Ještě musím rozhodnout. Ale hrál po dlouhé době a tohle bude druhý zápas ve čtyřech dnech. Na to musíme také myslet. Nejspíš ho postavím až v průběhu utkání," uvedl Stramaccioni.

Ben Chaim: V Bělehradě to nebyla Sparta, musíme hrát líp
Video se připravuje ...

Návrat legendy. Podívejte se, jak Tomáš Rosický hrál za Spartu proti Bohemians
Video se připravuje ...

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud