Jakub Konečný
16. dubna 2013 • 00:54

Sparťanský střelec Kadlec řádí a Dortmund už možná chystá miliony

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě řádí na jaře gólový zabiják a Evropa je v pozoru. Dvacetiletý sparťanský bombarďák Václav Kadlec zastínil i ligového snajpra Davida Lafatu a laso z evropských velkoklubů možná už sviští nad Letnou. V hledáčku má hráče třeba Dortmund, který díky úspěchům možná čeká průvan v sestavě. Pokud by se Sparta rozhodla pustit hráče na přestup, mohla by chtít sumu kolem 150 milionů korun.



V posledních třech soutěžních utkáních nastřílel Kadlec pět gólů a experti žasnou, nyní v lize nejspíš neběhá útočník s lepší formou. Proto je jasné, že zástupci velkoklubů, kteří zamířili před pár dny na derby „S“, měli mladého střelce pod dohledem.

Na Letné měl své zástupce Bayern Mnichov, Manchester City, Leverkusen, Freiburg, Fulham, Hamburk, Dynamo Kyjev, Salcburk, Stuttgart, FC Turín, WBA, Sampdoria Janov... K tomu si přidejte Dortmund a Arsenal, které odchovance Bohemians 1905 údajně sledují delší čas.

To by bylo, aby si jeden z nich Kadlece nevybral… A třeba Dortmund, to by byla velká paráda. Borussia září, hraje útočný fotbal a o její hvězdy je zájem v Evropě. Dá se čekat, že pokud si namastí kapsu a prodá své ostrostřelce, mohl by právě Kadlec zaplnit jednu z mezer. To se ale uvidí až v létě.

Český reprezentant každopádně skautům při derby ukázal, že je zpátky v báječné formě. Dal vítězný gól dal a na pojišťovací Ladislavu Krejčímu přihrál.

Mladý sparťan byl na dně, teď už ale jen září

Sílu Kadlece potvrzuje i to, s jakou grácií se zvedl z fotbalového dna, kdy jeho cena klesla na 25 milionů korun. Nizozemský Arnhem přitom dříve za mladíka nabízel v létě roku 2011 hned 150 milionů korun, jenže dostal košem.

Sparťanský talent těžko přebíjel zklamání, a když se přidaly zdravotní trable, forma i cena hráče letěla strmě dolů. A Evropa ztratila o mladíka zájem.

Teď už je ale zase v pozoru. Letenského „Káďu“ nezabrzdilo ani těžké zranění hlavy, kdy loni v listopadu končil duel v Mladé Boleslavi s dírou v hlavě. Brzy byl však zpátky na place a je jedním z hlavních lídrů, kteří ženou Spartu v bitvě o titul s Plzní.

To, že nejde o plané fráze, podporuje i řeč čísel. Po zimní pauze má na kontě Kadlec v Gambrinus lize už šest gólů, tedy dvakrát tolik, co nejlepší kanonýr soutěže David Lafata.

„Václav budí vzhledem ke svému talentu dlouhodobý zájem zahraničních klubů,“ říká pouze člen sparťanského představenstva Jakub Otava s tím, že výši případné ceny není v tuto chvíli možné komentovat. Dá se počítat s tím, že by Sparta chtěla minimálně 150 milionů korun.

„Vendův přestup není na pořadu dne. Teď se musí soustředit na své výkony ve Spartě, aby si ho všimli i v reprezentaci,“ brzdí euforii, že by měl brzy z Letné vystřelit do Evropy další fotbalový trumf, zkušený hráčský agent Pavel Paska.

Pokud ale Kadlecova forma vydrží, dá se čekat, že o nabídky na velký kšeft v létě nebude mít Sparta nouzi.

Sparťan Ladislav Krejčí se raduje se spoluhráčem Václavem Kadlecem. Sparta vyhrála derby "S" 3:1 a oba hráči vstřelili po jednom gólu do sítě Kamila Čontofalského
Sparťan Ladislav Krejčí se raduje se spoluhráčem Václavem Kadlecem. Sparta vyhrála derby "S" 3:1 a oba hráči vstřelili po jednom gólu do sítě Kamila Čontofalského

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud