3. ledna 2014 • 11:01

POTVRZENO: Jarolím se vrací do Česka, podepsal Mladé Boleslavi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Jarolím se stal novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi. Sedmapadesátiletý kouč střídá na lavičce pátého týmu prvoligové tabulky Ladislava Mináře, který bude v klubu dál působit ve funkci sportovního ředitele. Jarolím se vrací do české ligy po více než třech letech strávených ve Slovanu Bratislava a na Arabském poloostrově. Se Středočechy podepsal smlouvu na dva a půl roku, jeho asistentem bude Boris Kočí.



"V době, kdy před rokem a čtvrt skončil u mužstva na vlastní žádost trenér Koubek, bylo v představenstvu rozhodnuto, že do Boleslavi budeme chtít získat trenéra, který má renomé, umí přinést úspěch," řekl na tiskové konferenci prezident klubu Josef Dufek.

Jarolím začal s klubem jednat asi v polovině prosince. Měl i jiné nabídky, hlavně ze zahraničí, ale nakonec se rozhodl pro středočeský celek. "Určitě bych nešel ven jen proto, že bych koukal na ekonomickou stránku věci. Muselo mě to oslovit i sportovně. Dvě takové možnosti byly ve hře, ale nechtěl jsem čekat. Možná rozhodlo to, že už jsem si užil toho cestování dost," uvedl Jarolím.

Jarolim
Video se připravuje ...

"Chtěl bych navázat na dobrou práci, která tady byla započata. Věřím, že mužstvo Boleslavi má určitý potenciál na to, aby se trvale usadilo v horních patrech tabulky, samozřejmě bojovalo o pohárové umístění a případně se dostalo do Evropy," dodal Jarolím.

V Mladé Boleslavi bude trénovat i svého syna Davida, společně se v jednom klubu potkají poprvé v kariéře. Ve Slavii už Jarolím vedl svého druhého syna Lukáše i synovce Marka. "Samozřejmě nějaké debaty s Davidem proběhly. Možná i to dopomohlo k tomu, že jsem se rozhodl pro Mladou Boleslav. Na spolupráci s ním se těším," řekl Jarolím.

Mladá Boleslav získala jednoho z nejúspěšnějších českých koučů nového století. Jarolím se stal prvním trenérem pražské Slavie po 66 letech, který dokázal s celkem z Vršovic obhájit ligový titul. Povedlo se mu to v letech 2008 a 2009. Navíc s Pražany jako první postoupil do základní skupiny Ligy mistrů.

Se Slovanem Bratislava pak Jarolím získal double a se saúdskoarabským Al Ahlí postoupil do finále asijské Ligy mistrů. Naposledy působil v klubu Al Wahda ze Spojených arabských emirátů, kde v listopadu skončil. Jarolím v české lize vedl i Příbram a Slovácko. V nejvyšší soutěži odkoučoval 252 utkání s bilancí 120 výher a 61 porážek.

Karel Jarolím na stadionu v Mladé Boleslavi
Karel Jarolím na stadionu v Mladé Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud