Richard Šíma
3. ledna 2014 • 09:40

Baník loví posily v zahraničí. Přijde estonský super střelec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři zahraniční posily by do svých řad mohl v průběhu zimní pauzy přivést ostravský Baník. V pondělí by se na Bazalech měl objevit estonský elitní střelec Rimo Hunt. Vedle něj bude Baník zkoušet Lotyše Igorse Tarasovse a Vladislavse Kozlovse. Záložníka a útočníka. A v sobotu má do Ostravy přicestovat i Brazilec Dyjan Carlos de Azavedo, nyní hráč Bardejova, s deseti góly aktuálně druhý nejlepší střelec slovenské druhé ligy.



Mezi zahraniční posily lze počítat i Albánce Elvista Cika, jenž už několik sezon působil v druholigové Karviné. "Také o jeho příchodu jednáme," uvedl Radek Slončík, manažer Baníku, podle nějž ostravský klub dolaďuje podmínky příchodu záložníka Vojtěcha Štěpána, olomouckého odchovance, jenž je nyní hráčem Hradce Králové. Po sestupu Votroků do druhé ligy odešel na hostování do Slavie.

Pokud se v Ostravě chytí, mohl by se nejzajímavější posilou stát osmadvacetiletý sto osmdesát sedm centrimetrů vysoký estonský útočník Rimo Hunt. V uplynulé sezoně estonské ligy nastřílel ve 34 utkáních, do nichž nastoupil, 22 gólů. Stal se druhým nejlepším střelcem ligy a k dosavadním dvěma startům za estonskou reprezentaci přidal další dva.

Stávající seznam potenciálních posil rozšíří ještě plzeňský mladý útočník Michal Krmenčík, aktuálně člen reprezentační jedenadvacítky. Baník ale nutně potřebuje posílit na krajích obrany, takže bude muset dál hledat a lovit.

V této souvislosti se spekulovalo o možném příchodu Michala Vepřka z Olomouce, ale nároky hanáckého klubu překročily možnosti Baníku a hráč má namířeno do Jihlavy. "Počet případných posil není konečný. Mužstvo chceme mít pohromadě nejpozději do odjezdu na herní soustředění do Turecka," řekl ještě Slončík s tím, že ostravský klub možná ještě uvolní některého z hráčů podzimního kádru. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud