Michal Koštuřík
23. ledna 2014 • 04:30

Znojmo chce oživit Fenina! Kouč se ale bojí, že si řekne o moc peněz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To by byl gól! Znojmo podle informací Sportu oslovilo útočníka Martina Fenina, pro něhož už není místo v pražské Slavii. „Bral bych ho,“ potvrdil trenér Leoš Kalvoda, jenž šestadvacetiletému útočníkovi zavolal a nabídl mu šanci. Do konce týdne má od něj dostat zprávu, zda by nováčkovi na jaře pomohl.



Fenin ve Znojmě? Není to úplné sci-fi, trenér Leoš Kalvoda tuhle možnost zkusil. O bývalého reprezentanta navzdory jeho problémové životosprávě stojí a rovnou by ho zařadil do kádru. „Nebál bych se, mám rád takové hráče,“ poznamenal. Reakce Slavie?

„Nic o tom nevím, z naší strany zůstává situace pořád stejná. Žádnou nabídku na Martina nemáme, na ukončení smlouvy jsme se nedohodli, takže dál zůstává v naší juniorce,“ sdělil sportovní manažer Karol Kisel.

Angažmá Fenina na jihu Moravy má jedno zásadní úskalí. A tou je ekonomická stránka věci. Pohaslý supertalent bral ve Slavii základní plat 150 tisíc korun měsíčně. To si vydělá zhruba pět hráčů Znojma dohromady.

Klub by mu mohl odhadem nabídnout maximálně 50 tisíc. „Z finanční stránky mám obavy,“ přiznal také Kalvoda. „On je asi zvyklý na jiné peníze, než jsme schopní mu dát my.“

Na druhou stranu by mohl Fenin svou kariéru restartovat v týmu, který by mu svým herním stylem seděl. Nováček hraje rychle dopředu, trenér vyžaduje přímočarost a křídelní hru.

Znojmo shání útočníka

„Mohli bychom mu pomoct tím, že ho někam nastartujeme,“ podotkl zkušený stratég, jenž usilovně shání konkurenci k Václavovi Vašíčkovi. To je jediný typický hroťák v mužstvu, který má prvoligovou kvalitu. „Musíme někoho najít,“ uvědomil si trenér.

Martin Fenin se dostal do velkých problémů
Martin Fenin se dostal do velkých problémů

Právě Vašíček ho ve středu v duelu Tipsport ligy neuspokojil. Vyčítal mu, že prohrával souboje se stopery Sigmy. „Říkal, že ho bolel kotník,“ popisoval. „Ale když mi to oznámí v lize, tak tam místo něho nemáme koho dát.“

Variantou zůstává Slovák Peter Gál-Anderzly, jehož Znojmo testovalo a trenér si ho do týmu přál. Jenže vedení s ním na podmínkách nedohodlo. Momentálně je bývalý hráč Košic na zkoušce v Baníku.

„Stále za něho bojuju. Přemlouvám ho, ať jde sem. Nám by pomohl,“ uvedl Kalvoda, který už přišel o tři ofenzivní esa. Olomouc si hodlá ponechat v kádru Radima Nepožitka, slovenský šikula Patrik Hrošovský odletěl s Plzní na soustředění do Turecka a Tomáš Okleštěk přestoupil v zimě do Jablonce. „Máme úplně novou zálohu,“ poznamenal forvard Vašíček.

Ředitel Slavie Šeterle: Chceme Feninovi ukončit smlouvu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud