6. dubna 2014 • 15:06

Teplice Litsingimu za řízení v opilosti podmínečně ukončily smlouvu

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Teplice potrestaly svého útočníka Franci Litsingiho za řízení v opilosti, kterého se dopustil v sobotu ráno po vítězném zápase s Příbramí. Konžského fotbalistu vedení klubu potrestalo nespecifikovaným finančním postihem a podmínečným ukončením smlouvy, sám útočník se omluvil.



Podle prohlášení klubu s Litsingim také v autě necestovala trojice spoluhráčů, o čemž v sobotu večer informovala televize Nova.

"Zmiňovaní hráči Grigar, Krob a Jindráček prokazatelně, dle policejního vyšetřovaní, výpovědí samotných hráčů i dalších očitých svědků, v této kauze nefigurují jako spolujezdci Franciho Litsingiho," uvedl klub na webových stránkách.

"Vedení společnosti jednoznačně odsuzuje chování hráče FK Teplice Franciho Litsingiho, který tímto činem porušil hrubým způsobem profesionální smlouvu. Tento čin odmítáme z lidského i profesionálního hlediska a s hráčem Litsingim bylo okamžitě zahájeno řízení přesně dle disciplinárního řádu a etického kodexu společnosti. Výsledkem řízení je podmínečné ukončení profesionální smlouvy a finanční postih," stojí dále v prohlášení.

K incidentu se vyjádřil i samotný hráč. "Velmi se omlouvám vedení klubu, trenérům, spoluhráčům, partnerům klubu a všem fanouškům FK Teplice. Svého činu velmi lituji, zklamal jsem důvěru všech, kteří mi věřili a podporovali mě. Jsem připraven nést všechny následky," uvedl na klubovém webu.

Podzimní hvězda Teplic, které se na jaře vůbec nedaří, se zřejmě v pátek vydala slavit vítězství nad Příbramí a večírek se evidentně trochu prodloužil. Policie ho totiž zastavil v centru Teplic kolem páté hodiny ráno a naměřila mu 1,76 promile. Konžský útočník musel okamžitě na výslech, hrozí mu až tři roky vězení.

Teplická škola češtiny: pobavte se s Frantou, Salámem a Nivim
Video se připravuje ...

Vedení společnosti jednoznačně odsuzuje chování hráče FK Teplice Franciho Litsingiho, který tímto činem porušil hrubým způsobem profesionální smlouvu. Tento čin odmítáme z lidského i profesionálního hlediska a s hráčem Litsingim bylo okamžitě zahájeno řízení přesně dle disciplinárního řádu a etického kodexu společnosti. Výsledkem řízení je podmínečné ukončení profesionální smlouvy a finanční postih.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud