Karel Häring
11. ledna 2011 • 09:07

Západočeši nemají dost! Do Plzně míří Neuwirth

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodí se tuzemská přestupová bomba. Viktoria Plzeň už si vybrala svou náhradu za Jakuba Navrátila, je jí stoper ostravského Baníku Aleš Neuwirth. Podle informací Sportu by už dnes mohlo dojít k dohodě všech stran. Západočeši si navíc včera zajistili služby Martina Filla.



Vedoucí tým nejvyšší soutěže hlásí druhou zimní posilu. Do Plzně se po třech letech vrací Martin Fillo, jeho dosavadní zaměstnavatel Viking Stavanger souhlasil s nabídkou Viktorie. Ta navíc chystá dosud největší přestup zimy v rámci ligy. Z Ostravy míří do Štruncových sadů Aleš Neuwirth.

Jak už deník Sport informoval, Plzeň po víkendovém prodeji obránce Jakuba Navrátila a defenzivního záložníka Tomáše Rady do tureckého Sivassporu hledala posilu do stoperské dvojice. Podle dobře informovaných zdrojů je na devadesát pět procent jisté, že se jí stane Aleš Neuwirth z ostravského Baníku.

To, že jednání probíhají, nijak nezapíral ani Tomáš Petera, majitel klubu z Bazalů. „Mohu to potvrdit. Registrujeme zájem o Neuwirtha i z ciziny, ale daleko nejkonkrétnější jednání vedeme s Plzní.“ Šestadvacetiletý obránce, který má na kontě čtyřiadevadesát ligových startů, je oporou zadních řad Baníku, jenže ten není v nejlepší finanční situaci.

To je podle zdrojů Sportu jeden z důvodů, proč ostravský klub pustí hráče, jenž se stal v minulé sezoně vítězem soutěže deníku Sport Král ligových trávníků. Cena se na základě zákulisních informací pohybuje v rozmezí 600 až 700 tisíc eur (14,7 až 17 milionů korun).

Plzeň si může dovolit investovat tuto sumu i proto, že z prodeje Navrátila a Rady vyinkasovala okolo 25 milionů korun. Zájem trenéra Pavla Vrby není náhodný, coby bývalý trenér mládeže Baníku a asistent trenéra Františka Komňackého v mistrovské sezoně 2003/2004 zná Neuwirtha od žákovských kategorií. Dlouhovlasý obránce by měl vytvořit stoperskou dvojici s Davidem Bystroněm, dalším odchovancem ostravského klubu.



Plzeň už v pondělí získala Filla


Zatímco tento přestup se možná dotáhne dnes, případně v nejbližších dnech, Plzeňští si připsali druhý přestupový úlovek už včera, kdy v Norsku došlo k dohodě mezi Viktorií a Vikingem Stavanger a ofenzivní záložník Martin Fillo se upsal svému bývalému klubu na 3,5 roku.

„Jsme domluveni a Martin Fillo přestoupí do Plzně. Jsem moc rád, že se nám ho podařilo získat. Věřím, že jeho příchod ještě více zkvalitní stávající tým,“ prohlásil Adolf Šádek, generální manažer Viktorie Plzeň. Přestupovou sumu nechtěl nikdo komentovat, ale mohla by se pohybovat okolo 10 milionů korun.

„Je to bomba, jsem moc šťastný,“ reagoval na transfer čtyřiadvacetiletý odchovanec západočeského klubu, který by se měl ke staronovým spoluhráčům připojit ještě v tomto týdnu.

Od autora dvaceti ligových branek (v osmdesáti zápasech Gambrinus ligy) si trenér Pavel Vrba slibuje ještě větší sílu v ofenzivě. „Jak Martina znám, je to velmi kvalitní hráč, který ještě zvýší naši útočnou sílu. Navíc je to plzeňský odchovanec a vrací se tedy do známého prostředí,“ uvedl trenér Viktorie. Ta vede po sedmnácti podzimních kolech tabulku o čtyři body před pražskou Spartou.

Navzdory nabídce za libereckého Andreje Keriče se už žádný velký pohyb v plzeňském kádru neočekává, z hráčů základní sestavy by už neměl odejít nikdo. Je ale možné, že kabinu opustí někdo z hráčů, kteří na podzim nedostávali příliš šancí.



Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud