Stanislav Hrabě
2. července 2013 • 18:23

Čaroděj Vaniak zůstane dál ve Slavii. Přemluvil ho Kisel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Populární brankář-čaroděj Martin Vaniak ve fotbalové Slavii zůstává. Rozhodl se přijmout nabídku pracovat na úseku mládeže, kde bude mít na starosti výchovu brankářů především dorosteneckého věku. „Přemluvil mě Karol Kisel,“ přiznává, kdo měl hlavní zásluhu na jeho setrvání v Edenu.



Kisel je manažerem pro mládež a bude nyní Vaniakovým nadřízeným. Ještě na jaře byl Vaniak asistentem trenéra A mužstva a role byly obrácené. Nyní se prohodily.

Právě spolupráce s Kiselem byl hlavní důvod, proč bývalý brankář české reprezentace, jenž Slavii vychytal účast v Lize mistrů a podílel se na dvou titulech českého šampiona, v Edenu zůstal. „Máme rozpracované nějaké projekty, byla by škoda je přerušit,“ vysvětluje Vaniak.

Protože neměl trenérskou profilicenci, přišel místo něj k A mužstvu do pozice asistenta Michala Petrouše a trenéra brankářů Juraj Šimurka. U juniorky zůstal Luboš Přibyl. Vypadalo to, že pro Vaniaka nebude ve Slavii místo.

Na pondělní schůzce, kde byl přítomen i Kisel, mu ředitel klubu Jaromír Šeterle předložil nabídku, aby zůstal na úseku mládeže. Finanční ohodnocení však bylo nižší, než měl Vaniak u A mužstva. „To je přece přirozené, že nemůže mít plat jako u A mužstva,“ vysvětloval Šeterle.

V penězích to však nebylo. „Já jsem především rád, že mohu ve Slavii zůstat a spolupracovat s Karolem,“ uvedl Vaniak, který měl na rozmyšlenou lhůtu do konce týdne. Stačil mu však pouze jeden den. „Když jsem to oznámil Karolovi, byl nadšen,“ prozradil Vaniak.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud