20. června 2014 • 15:23

Potvrzeno! Pilař se vrací do Plzně, Wolfsburg ho půjčí na rok

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplynuly dva roky a už je zpátky. Fotbalisty Plzně posílí jejich bývalý spoluhráč Václav Pilař. Bundesligový Wolfsburg na svém webu uvedl, že ho uvolní na roční hostování. Informaci potvrdila i Viktoria Plzeň. Pilařův cíl je jasný - navázat na předchozí výkony v plzeňském dresu a pokusit se o návrat do reprezentace.



Pilař opustil českou ligu hned po evropském šampionátu 2012, kde byl společně s Petrem Jiráčkem nejvýraznějším hráčem české reprezentace. Během působení v bundeslize ho však přibrzdilo několik vážných zranění. Naposledy si letos v březnu natáhl postranní vazy v kotníku.

"Pevně věříme, že již definitivně překonal své zdravotní problémy a ve známém prostředí naváže na výkony, kterými se ještě nedávno prezentoval v dresu Viktorie i národního týmu," uvádí v tiskové zprávě generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Václava Pilaře v plzeňské šatně přivítal i kapitán týmu Pavel Horváth Václava Pilaře v plzeňské šatně přivítal i kapitán týmu Pavel HorváthFoto fcviktoria.cz

Minulou sezonu strávil Pilař na hostování ve Freiburgu. Po návratu zpátky nejdříve podle informací Wolfsburger Allgemeine prodloužil s Wolfsburgem smlouvu o další rok do konce sezony 2015/16, klub ho pak uvolnil zpátky do Plzně.

"Angažmá Václava Pilaře bereme jako ideální řešení pro obě strany. Viktoria v něm přivádí skvělého fotbalistu, který by měl dále pozvednout naši ofenzivní sílu, pro Vaška je pak působení v předním českém klubu možností dokázat, že je výjimečným a nadále vysoce perspektivním hráčem," věří Šádek.

Pilař patří k nesporným českým talentům. Po skvělých výkonech v Plzni a reprezentaci ale přišlo vážné zranění, kvůli kterému poslední dvě sezony pořádně nehrál.

Teď už by Pilař měl být v naprostém pořádku a je připraven na maximální tréninkovou zátěž v Plzni. „Po jarních problémech s kotníkem jsem již na sto procent připraven, těším se na přípravu i plzeňskou kabinu. Pro rehabilitaci jsem udělal maximum, cítím se skvěle. Chci ukázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl,“ doufá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud