Tomáš Podvín
7. září 2016 • 18:52

Bubeníci na reprezentaci? Radši bychom podpořili kotel, říká jejich šéf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejednoho diváka to v neděli zaujalo. Během kvalifikačního zápasu české reprezentace se Severním Irskem (0:0) totiž byla na Letné nejvíce ze všech slyšet skupina bubeníků, pokřiků jste se od domácích fanoušků nedočkali. Hráče navíc mrzela slabší návštěva, než se očekávalo. „Je to škoda, rádi bychom dostali lidi do varu,“ říká šéf bubeníků Tokhi v rozhovoru pro iSport.cz.



Jedno je jasné. Kdyby na Letné skupina bubeníků, která si říká Groove Army, v neděli nebyla, slyšeli byste pouze hostující příznivce. „Domácí kotel jsme byli prakticky jen my a jeden věrný fanoušek, který chodí na každý zápas také s bubnem,“ mrzí Tokhiho.

Jeho parta je partnerem svazu, který si ji na zápasy najímá. „Ale není to tak, že kdyby nám teď nabídli práci Němci, tak po tom skočíme. Jsme především hrdí Češi a fanoušci naší reprezentace. Já sám jsem fotbal hrál a mám ho moc rád,“ tvrdí vedoucí bubeníků.

I on ale uznává, že atmosféra během zápasu reprezentace nebyla zdaleka ideální. „To určitě ne. Jsme rádi za každého fanouška, který na stadion přijde, ale třeba v neděli bylo znát, že se přišli dívat, nikoliv fandit. Tribuny se prakticky nezapojovaly. Zkoušeli jsme všechno možné,“ říká.

Pravdou je, že jediným pokřikem z domácích řad bylo sborové „My chceme gól“ při standardních situacích českého týmu. Dokonce chybělo i tradiční „Kdo neskáče, není Čech“.

Proto tak během zápasu zněla Letnou v podání bubeníků například brazilská samba. „Je to pro nás až poslední možnost. Raději bychom podporovali naplněný kotel, ale ten tam nebyl. Nechtěli jsme, aby bylo na stadionu ticho, ostatně proto si nás svaz najímá. Je to naše práce,“ připomíná Tokhi.

Do Generali Areny dorazila velmi slabá návštěva
Do Generali Areny dorazila velmi slabá návštěva

Zkušený muzikant a jeho skupina dobře vědí, že v Česku se prostě reprezentaci organizovaně nefandí. „Když je úspěch, umíme být nejlepší fanoušci. Ale nemáme žádný kotel, který by chodil na každý zápas. To nám teď chybí. A není to jen o Praze,“ nechce se vymlouvat na místo zápasu.

Tokhiko parta přitom není na sportovních akcích nováčkem. „Hráli jsme na mistrovství světa v hokeji, chodíme do fanzón, byli jsme v olympijském parku na Lipně. Ale zapojit lidi je někdy strašně těžké,“ postěžuje si. Energii mu to ale nebere.

„Určitě s tím nechceme praštit. Jsme se svazem domluvení, že budeme i na dalších domácích kvalifikačních zápasech fotbalové reprezentace. Chápu, že ne všem se třeba ty karnevalové věci líbily. Ale hodně lidí nás v neděli také chválilo. Po zápase jsme rozdali asi 300 podpisů,“ pochvaluje si Tokhi.

Teď ještě přesvědčit lidi, aby se k jeho skupině přidali i během utkání. „Bylo by super, kdyby se nám podařilo vytvořit pořádný kotel, který by hnal hráče dopředu. Pak nebude samba potřeba. Hrozně těm klukům fandím, podporu potřebují. Pokusíme se k tomu pomoci,“ uzavírá bubeník.

Další možnost podpořit české fotbalisty i za pomocí Groove Army budou mít fanoušci 11. října ve Vítkovicích, kde Češi přivítají v dalším kvalifikačním utkání Ázerbájdžán.

Jarolím: Pochopitelně je to ztráta, která mě mrzí
Video se připravuje ...

Novák: Chtěl jsem zakončit co nejrychleji. Měl jsem to dát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud