Michal Koštuřík
29. dubna 2016 • 08:18

Kotal půjde z Brna k devatenáctce, Hoftych bude manažer v Trnavě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová štace fotbalového kouče Václava Kotala (63), který po sezoně skončí na lavičce Brna, už se rýsuje. Podle důvěryhodného zdroje deníku Sport se s ním počítá do funkce trenéra reprezentace do devatenácti let. Její kouč Pavel Hoftych se totiž vrací na Slovensko, ve Spartaku Trnava bude dělat generálního manažera. „Je to pravda,“ potvrdil včera Hoftych, jenž je s národním týmem na Slovakia Cupu.



Osmačtyřicetiletému Hoftychovi končí v červnu smlouva s FAČR a novou nepodepíše. Rozhodl se přijmout nabídku z Trnavy, kde působil jako trenér a manažer v letech 2011–2013.

Její majitel Vladimír Poór chce mít bývalého kouče Bohemians či Zlína ve vrcholovém managementu. „Mám být pojítko mezi ním a trenéry a mít zodpovědnost za sportovní stránku. Na jinou nabídku než od pana Poóra bych nereagoval. Od reprezentace odcházím na vlastní žádost, i když jsme byli s letošní osmnáctkou úspěšní,“ připomněl triumfy na Memoriálu Václava Ježka a v turecké Antalyi.

Hoftychovým nástupcem u reprezentace bude podle informací Sportu Václav Kotal, který původně mířil do ředitelské funkce v druholigovém Hradci Králové. Tahle varianta padla. „Nabídku z Hradce nemám,“ prohlásil současný trenér Zbrojovky.

„Není profesionální, abych teď s někým jednal. Mám ještě smlouvu v Brně, před koncem ligy nic jiného neřeším. Myslím, že o práci se bát nemusím. Nějaké konzultace probíhají, ale nemají žádnou souvislost s Hradcem a ani jiným ligovým klubem,“ uvedl Kotal. Ano, národní tým není klub...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud