13. srpna 2014 • 15:22

Slovácko si chrání opory. Došek i Šumulikoski mají nové smlouvy

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko konsoliduje kádr a zároveň ho posiluje do budoucna. Klub oznámil uzavření nových smluv s klíčovými hráči Liborem Doškem a Veličem Šumulikoským. Oba zkušení borci se upsali až do léta 2016. „Je jasné, že Veliče by ještě mohl být ozdobou kdejakého zahraničního celku. To že se rozhodl spojit svoje působení s naším klubem je důkaz o jeho silné vazbě na něj a svým způsobem i ocenění naší práce,“ uvedl výkonný ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.



Třiatřicetiletý Makedonec se po toulkách světem usadil v Uherském Hradišti a na jaře se stal nezbytnou součástí základní sestavy. „Trenér Habanec může být spokojený, že osa týmu zůstává pohromadě a bude mít tudíž čas ho dobudovat. Přínos Veličeho je dán nejen jeho herní kvalitou, ale i tím, že velmi rád a ochotně předává své bohaté zahraniční zkušenosti mladým hráčům, kteří vedle něj mohou dříve dorůstat do kvality,“ shrnul Krejčí přínos zkušeného defenzivního záložníka.

„Jsem rád, že mohu ve Slovácku pokračovat a věřím, že spokojenost je oboustranná. Je tady výborná parta v kabině, což je ve fotbale velmi důležité. Zároveň to pro mě znamená, že mohu být doma u rodiny, která se nám rozroste o další přírůstek,“ sdělil samotný hráč na oficiálních stránkách klubu.

VIDEO | Šumulikoského gól proti Bohemians 1905

Slovácko-Bohemians: Gól Veliče Šumulikoskiho na 2:0
Video se připravuje ...

 

Čerstvý kontrakt má v ruce rovněž útočný klenot Libor Došek. Dnes je mu šestatřicet, což znamená, že ve Slovácku nejspíš zůstane minimálně do osmatřiceti let. „Libor je neskutečný charakter, znám ho již od našeho společného působení v Brně. Je duší mužstva ať na hřišti i mimo něj,“ ocenil střelcův přínos ředitel Krejčí.

Pro Doška je prodloužení spolupráce ujištěním, že s ním Slovácko nadále počítá jako s oporou mužstva. „Když jsem před třemi lety přicházel z Teplic, tak jsem chtěl hlavně hrát. Ozval se mi pan Krejčí a během dvou dnů jsme se na všem domluvili. Tenkrát jsem podepsal smlouvu na tři roky a nakonec ji prodlužuji a je to pro mě velmi příjemné. Doufám hlavně, že budu zdravý. Věřím, že mužstvu mám co dát a samozřejmě jsem útočník, tak bych měl pomáhat vstřelenými brankami. Zároveň si přeji, abychom byli co nejvýše, protože něco se tady nastolilo, je to úspěšné a my chceme hrát atraktivní hru a bavit diváky,“ podotkl Došek, jenž kurýruje zranění žeber.

Zatím není jisté, zda bude fit do sobotního duelu s Jihlavou.

VIDEO | Doškův gól proti Bohemians 1905

Slovácko-Bohemians: Gól Libora Doška na 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud